Teleferik-Antalya ve Eyyamcılar

Yayınlama: 13.04.2024
Düzenleme: 13.04.2024 21:26
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Hiç yaşanabileceğini aklımızın ucundan geçirmediğimiz son yıllarda Antalya’nın gururu bir proje Tünek Tepe Teleferik de yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür.

Güvenle seyahat ettiğimiz, defalarca bu heyecanı ve görsel şöleni yaşadığımız teleferikte meydana gelen kazanın bir çok yaygın görsel yayın yapan TV ve ertesi gün de yazılı basın da adeta kelle istenircesine yayınlar yapıldığını üzülerek izledik, okuduk gördük.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde ki bu muhteşem hizmet de küçük ölçeklerde yaşanan arıza ve sorunların giderilmesine hızlı birşşekilde devam edilmiş, 2016 da başlayıp 2017 de Makine Mühendisleri Odasında onayı verilmiş olan mekanızma ile mühendisler başta olmak üzere bu sistemin uzman ustaları tarafından yakından kontrol edilerek hizmette devamlılık sağlanmıştır.

Arabamız arızalanıp tamirini yaptırdığımızda dahi henüz sanayiden çıkmadan başka bir arıza ile karşılaştığımızı araç sahiplerinin çoğu biliyordur. Teleferik bakımının yapılmadığı, olmadığı, yok oraya bakılmamış, yokburasına dokunulmamış gibisinden yapılan yorumlar,hele hele iş uzmanlarının açıklaması bu hizmetin kalbine saplanılan hançer gibi.

Evet bir vatandaşımız hayatını kaybetti. On vatandaşımız yaralandı. Bu hiç olmaması ve olması akıllara gelebilecek bir durum değildi. Bakımlarının büyük bir titizlikle yapılan Teleferik projesinde direk bağlantı güçlendirilmiş bölgesinin birden bire kırıma uğramış olması bakımının yapılmamış anlamına gelmemesi gerekiyor.

Tüm bu yaşananların yanında Antalyalıların ve tesisin önemine inanan tüm STK ve değerlerin bu hizmete sahip çıkmış olması takdire şayan. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i partili partisiz tüm değerlerin kendisini yalnız bırakmadığına tanıklık ettik. İçişleri Bakanlığından, valisine, parti genel başkanından, milletvekili ve tüm siyasi otoritenin bu üzücü olayın yanında durmuş olması önemlidir. Bizlerde bu hizmeti ve değerlerimizin yanında olduğumuzu hassasiyetle belirtmek isterim. Başka Antalya olmadığı gibi bu ve buna benzer tesislerin Antalyamız da daha çok varlığını çoğaltması en büyük temennimizdir. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de Masa Dağına Teleferik Projesi bulunmakta. Yaşanan bu olay nedeniyle projeyi kesinlikle askıya  almaması gerektiğini düşünüyorum. Herşey usulüne göre ve belirtilen kontrol şartlarına göre yapıldıktan sonra bir endişe doğuracağını sanmıyorum.

Tünektepe Antalya’nın Turizm açısından önemli bir yerleşkesidir. Teleferik doğru ve turizme çeşitlilik getirenn Antalya da yaşayanların da memnuniyetle karşıladığı bir hizmettir. Kimi eyyamcılarına hiç vakit geçirmeden farklı yorumlar yaparak gündemi ve olayı çarptırmaya çalışması Antalya’nın turizmde ki konumuna bir hançerdir.

Teleferiğimiz yine çalışacak, yine yolculuk edilecek, yine o kuş bakışı muhteşem görsel şölene şahit olacağız…

Tüm bu ayrıntılar yanında Çok Daha Önemli Bir Konuya Dikkat Çekmek İsterim ki O da YAT LİMANINDA hizmet veren ASANSÖR’ün de İVEDİLİKLE BAKIMA ALINMASI gerektiğidir. Kırık Dökük, Viran hale dönüşmüş yerli yabancı ziyaretçilerin kullandığı ASANSÖR de SIK SIK yaşanan Arızalar daha büyük felaketler yaşanmadan derhal usulüne uygun bir şekilde bakıma alınmalı bir müddet hizmet vermemesi sağlanmalı. Aksi takdirde uzun yıllar küçük onarım müdahaleleri ile bugüne kadar gelmiş YAT LİMANI’na inen ASANSÖR de alarm veriyor şimdiden hatırlatayım

Başta AFAD olmak üzere Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığımızın ilgili araç, teçhizat, helikopter ve personeline, Antalya il Emniyet Müdürlüğümüzün Helikopter ve güvenlik güçlerinin insan üstü gayret ve çabasına, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilgili kurtarma ekibinin koordineli bir şekilde ilk dakikadan itibaren müdahalesi takdir topladığını bu ve buna benzer olaylarda toplekün nasıl bir koordinasyon hazır olunduğuna da tanıklık ettik.  Tekrar Büyük Geçmiş Olsun !

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.