Spor, bağımlılıkların ve kötü alışkanlıkların ilacı

Spor, bağımlılıkların ve kötü alışkanlıkların ilacı
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, en önemli görevlerinin bağımlılık ve kötü alışkanlıklarla mücadele olduğunu vurgulayarak, “Spor, bağımlılıkların ve kötü alışkanlıkların ilacı. Obezite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla 2024’ü ‘Hareketlilik Yılı’ ilan ettik. Herkes evinden çıkacak ve hareket edecek. Spora 1 lira yatırım yaptığında size 10 lira olarak geri döner.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, amaçlarının spor yoluyla gençleri ve çocukları bağımlılık  ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sancaktepe’de yüzme havuzu ve spor salonu açılışına katıldı.

Sarıgazi Kemal Ayyıldız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Fatih Mahallesi Fitness ve Spor Merkezi’nin açılışında Bakan Bak’ın yanı sıra yetkililer ve vatandaşlar yer aldı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrimi yaşadığını belirterek, “Ülkenin her tarafına binlerce tesis yapıldı. Çocuklarınızı alın ve bu tesislere getirin. Türkiye’de 700 havuz var. 100 havuzun da inşaatı sürüyor. Bu sayıları arttırarak devam edeceğiz. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle 10 milyon çocuğa yüzme öğrettik. En önemli görevimiz ise bağımlılık ve kötü alışkanlıklarla mücadele. Spor, bağımlılıkların ve kötü alışkanlıkların ilacı. Amacımız, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak. Türkiye, her alanda olduğu gibi gençlik ve sporda da devrim yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Herkes evinden çıkacak ve hareket edecek”

Yapılan tesislere Türkiye’ye hizmet etmiş önemli insanların isimlerinin verilmesinin önemine değinen Bakan Bak, “Sporda başarılı olmuş kişileri unutmayız. İsimlerini tesislere veririz. Sancaktepe’ye hizmet etmiş Kemal Ayyıldız’ın isminin havuza verilmesi güzel bir hareket ve jest. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Obezite ile mücadele etmenin önemine de vurgu yapan Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “2024’ü hareketlilik yılı ilan ettik. Herkes evinden çıkacak ve hareket edecek. Spora 1 lira yatırım yaptığında size 10 lira olarak geri döner.” dedi.

Bakan Bak, Adalar Spor Salonu’nun açılışını yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra Adalar Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Büyükada’da düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Bak, Adalar’a spor tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bağımlılıkla ve uyuşturucuyla mücadeleye çok önem verdiklerinin altını çizen Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “700’ün üzerinde havuzumuzla 10 milyon çocuğa hizmet ettik. Bu sayı artarak devam ediyor. Türkiye bir spor devrimi yaşamaktadır. Bu tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Adalar’ın gençlerine hayırlı ve uğurlu olsun. Türkiye’nin her yerinde eser yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı, gençlerin, sporun ve teknolojinin yüzyılı. Adalar’a daha fazla spor tesisi yapmak istiyoruz. İnşallah bir gençlik kampını ve nizami futbol sahasını da Adalar’a kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Yetenek taraması sonucunda 4,5 milyon çocuğu spora yönlendirdiklerini de aktaran Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, obezite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla 2024’ü “Hareketlilik Yılı” ilan ettiklerini kaydetti.

Bakan Bak, konuşmasının ardından çocuklarla fotoğraf çektirdi ve penaltı atışı kullandı. 

Birisi trivela olmak üzere kullandığı 2 atışı da gole çeviren Bak, vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.