Mesut Kocagöz ve susmak zorunda kalanlar ?

Yayınlama: 21.04.2024
Düzenleme: 21.04.2024 09:00
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İnsan yaşadıkları ile tecrübelenir. Bu biraz zaman alır. Erken Yaşta da bu tecrübeye ulaşanlar vardır. Ancak zamanı geldiğinde tecrübelere yenileri eklenir, yenilenir, tecrübelenir, yeniden yaşar ve tekerrür eder yıllar.

-Hah işte tamam şimdi rahat ve mutlu anları çoğaltma zamanı” dediğiniz anda Hayat önünüze hiç beklemediğiniz gelişmeleri getirir.

-Yok ben bunu istemem, benden uzak olsun” deme şansınız yoktur.

Şeytan’a uyan var, şeytanlara karşı mücadele veren. Şeytandan uzak duran var, meleklerle kol kola yürüyen. Yani sınanmaya ve tecrübelenmeye devam edersiniz. Antalya yıllarımın geçen 19 yılında kandırıldım, soyuldum, aldatıldım, kırıldım, üzüldüm. Bende kalması gereken bir çok duygularım çalındı. Hırsızlarla mücadele ettim, tecrübelendim, hala tecrübelenmeye devam ediyoruz.

Ve HİÇ BİR ZAMAN HAYAT GÜÇLÜ OLMAMIŞTIR, GÜÇSÜZ OLAN BİZLERİZ !

Madem Gücümüzün farkındayız o zaman bunun adına, “Mücadeleye ve Ayakta Durmaya Devam” anlayışından başka bir şey düşünmemek gerekiyor. Öyle de yapıyoruz. Hiç kimseden iane almadan, iaşe almadan. Yazabilmenin özgürlüğünü, kimsenin konuşmaya dahi cesaret edemediklerini söyleyebilmenin muhteşemliği ancak böyle yaşanabilir.

Elbette sadece bunlar yok.  Geçen 18 yıl bir dosya kağıdına ya da bu sayfalara sığacak gibi değil. Ve yaşanmışlıklar vefa, ahde vefa lügatımızda en üstt sırada. Böyle gördük, böyle yetiştirildik. Böyle de devam ediyor, edecek.

Hep söylenir, “Allah iyi insanlarla karşılaştırsın”…. İYİ ler azaldıkça, hırsızlar, art niyetliler, fesatçılık yapanlar azımsanmayacak kadar çok.

İyiler kadar bu dünya da kötüler de var. Kötülerle de yaşamaya alışacaksın.

Değerlerimizi ve değer yargılarımızı yitirmeden bu anlayışta mücadelemizi sürdürmekteyiz. Gidebildiği yere kadar. İyi insanlar birbirini bulur. Onlar beden dillerini ve bakışlarından anlar kucaklaşır hayatı paylaşır. Vefa artık bir semt adı olmaktan çıkmıştır bu anlayışta ki iki insan arasında.

Başına gelmedik işleri yaşayan Mesut Kocagöz de, sağından solundan, ortasından yanından, hangi düşünce de olursa olsun insanlara dokunmuştur. Tıpkı bizlere olduğu gibi.  Zaten “DOKUNMAZSAN HİSSEDEMEZ, HİSSEDEMEZSEN YAŞAYAMAZSIN !  Mesut Kocagöz iki gözlü Anadolu ruhunu içinde kaybetmemiş bir evin sıcak ortamında özümseyerek bugünlere gelmiş bir değerdir. Antalya için bir şanstır. Kimseye yanlışı olmamış hatta daha önce bulunduğu siyasi konjoktürden helalleşerek, konuşarak ve güzel güzel anlaşarak şimdiki yolunu çizmiştir.

Zamanında ve tam zamanında doğru kararlar vermek hayatı özümsemekle alakalıdır. Politikayı iyi bilirim. Ama siyasete aklım hiçbir zaman ermedi. Mesut Kocagöz de kalbinin ve düşüncelerinin doğru olacağına inandığı adımları atarak bugün hayatın yeni bir zirvesinde yer bulmuştur. Dile Kolay 60 yıla yakın bir hayat kavgasından söz ediyoruz. Hepimiz için de aynıdır bu durum. Başımıza gelmedik işlerin ortaya çıkması hayat gücünü göstermeye çalışmasıdır. Yani bizim ile hayat arasında hep bir üstünlük kurma çabası vardır. Hayat Futbola benzer hani. Futbol sistemin parçası. Disiplin, ciddiyet, karekter ve duruş verir insana. Oradaki mücadelede doksan dakika da biter geçer hayat ancak bizim sözünü ettiğimiz Hayat Mücadelesinin bitme süresi ecel dediğimiz gerçekte yatar. Bu yüzdendir ki güçlü olduğunu göstereceksin, gücünü biliyor olmanın sağ duyusunu göstereceksin, Gücünü aldığın değerler ile bu nefesi sana destek verenlerle paylaşacaksın.  Mesut Kocagöz’ün tutuklanmış olması gücünü kaybettirmek değil daha da güçlenmesini sağlayan bir özelliğe dönüştüğünü belirtmek isterim. Nice liderler böylesi olmadık şeyleri yaşaması sonrası mücadeleden güçlü çıkmıştır.

Adalete güveniyor, inanıyor, verilecek kararın Kamu Vicdanını da göz önüne alarak sonuçlanacağından şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşünceleri söylemek isteyip de söyleyemeyenler, bu hissiyatı içinde saklayan onlarca muhalefet ve hükümet kanadında önemli görevlerde bulunan il, ilçe ve mahalle bazında ki bir çok gönüllü mesajları ile telefon açarak sözünü ettiğimiz konuda Mesut Kocagöz’den yana olduklarını  iletmiştir. Doğru tektir ve gerçektir. Ne güzel ne güzel…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.