Down Sendromlu Olimpiyat Oyunları Antalya’da Başladı

Down Sendromlu Olimpiyat Oyunları Antalya’da Başladı
Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-

Bu yıl ilk kez Antalya’da düzenlenen 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games)’in açılış Seronomisi gerçekleştirildi.

33 ülkeden 488 özel sporcunun katıldığı organizasyon alanında dünyanın en büyüğü olma özelliği taşıyor.

Antalya Spor Kapalı Spor Salonun’da gerçekleştirilen açılış seremonisine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Vali Hulusi Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Özel Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, sporcular ve sporseverler katıldı.

Toplumdaki farkındalığın artırılması ve Antalya’nın tanıtımı açısından önemli bir yere sahip olan Trisome Games, “Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları” olarak adlandırılıyor. Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı Türkiye’de ilk kez Antalya’da düzenleniyor. Organizasyona 33 ülkeden 488 sporcu ve antrenör ile birlikte 800’ü aşkın katılımcı bekleniyor. Olimpiyatta Türkiye, 8 branşta 86 sporcu ile madalya mücadelesi verecek.

26 Mart’ta Sona Erecek
Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları olarak adlandırılan 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games), alanında Dünya’nın en büyük organizasyonu olma özelliğini taşıyor. İlki 2016’da İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen organizasyon, bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. 4 Yılda bir düzenlenen Olimpiyatlar, Korona Virüs nedeniyle 2020 yılında düzenlenemeyip 2024 yılına ertelenmişti.

8 Ayrı Branş, 5 Farklı Spor Tesisi
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen ‘Trisome Oyunları 2024’ organizasyonuna; futsal, basketbol, atletizm, yüzme, jimnastik, judo, tenis ve masa tenisi olmak üzere 8 ayrı branş yer alacak. Organizasyonda 33 ülkeden 488 sporcu ile antrenör ile birlikte toplam 800’ü aşkın katılımcı Antalya’da olacak. Ülkemizi ise 8 ayrı branşta 86 sporcumuz temsil edecek.

Müsabakaların gerçekleştirileceği tesisler şöyle:
  • Zeytinköy Spor Kompleksi’nde; Atletizm ve jimnastik,
  • Antalya Spor Salonu’nda; Futsal, basketbol, judo ve masa tenisi,
  • Antalya Yüzme Havuzu’nda; yüzme,
  • ATK Tenis Kulübü Tesisleri’nde; tenis branşı şeklinde gerçekleştirilecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.