Filistin-İsrail savaşında 45 günlük ateşkes

Filistin-İsrail savaşında 45 günlük ateşkes
Yayınlama: 07.02.2024
A+
A-

7 Ekim’deki Hamas saldırısına karşılık vermek bahanesiyle 20 binden fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail’de ateşkes gelişmesi yaşandı. Ülke basınına göre Başbakan Netanyahu savaş kabinesine haber vermeden Gazze’de ateşkese onay verdi. Filistinli kaynaklar da Hamas’ın Gazze’de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına karşılık vermek bahanesiyle başlattığı ve 20 binden fazla Filistinlinin hayatına mal olan bombardımanlarında her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı bir ateşkes aşamasına geçilecek.Netanyahu’nın savaş kabinesinin görüşünü almadan onay verdiği ve Hamas’ın da kabul ettiği ateşkes, 3 aşamalı bir süreçle gerçekleştirilecek. Esir takasının da yer alacağı ateşkesin her bir aşaması 45 gün sürecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.