ABD’ye ait yük gemisi füze ile vuruldu

ABD’ye ait yük gemisi füze ile vuruldu
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

ABD’ye ait Marshall Adaları bayraklı yük gemisi, Yemen’in Aden Körfezi açıklarında füze ile vuruldu

İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’den saldırıları devam ederken, Yemen’de İran destekli Husiler ise Kızıldeniz’den geçerek İsrail limanlarına giden tüm gemilere saldırı düzenleyeceğini duyurmuştu. Bölgede gerilim gün geçtikçe artmaya devam ediyor. ABD’ye ait Marshall Adaları bayraklı yük gemisi, Yemen’in Aden Körfezi açıklarında füze ile vuruldu.

İran’ın desteklediği Yemen’deki Husiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim’den bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu söyledikleri ticari gemilere el koymaya ve bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı. ABD Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.