Esenyurt ve Gaziosmanpaşa da gençlik merkezi

Esenyurt ve Gaziosmanpaşa da gençlik merkezi
Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul’un Esenyurt ve Gaziosmanpaşa İlçelerinde stat ile gençlik merkezi açılışına katıldı. Bakan Bak, spor tesisleri sayesinde çocukları kötü alışkanlarından uzak tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Esenyurt Turgut Özal Stadı ve Gençlik Merkezi ile Gaziosmanpaşa Gençlik Merkezi’nin açılış törenlerinde açıklamalarda bulundu.

Gençlik merkezlerinin öneminin altını çizen Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “Gençlik merkezlerinde kültürden sanata pek çok konuda eğitimler veriliyor. Sınavlara hazırlanılıyor. Çocuklarımızı gençlik merkezlerimize getirin. Onlara kişisel beceriler kazandırıyoruz. Milli teknoloji hamlesi sayesinde Türkiye uzay çağına ilerliyor. Sporu tabana yayıyoruz. Bakanlık olarak her yerdeyiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son 22 yılda spor devrimi gerçekleştirdiğini belirten Bakan Bak, “Bu devrim çerçevesinde her yerde binlerce spor tesisi yapıyoruz ve buna devam edeceğiz. Türkiye’de çok önemli organizasyonlar gerçekleştiriliyor. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile organize edeceğiz. Spor ülkesi olma yolundayız. SİHA’sını, İHA’sını ve KAAN’ını yapan, kimseye muhtaç olmayan, genç sporcu ve bilim adamlarımızla güçlü bir Türkiye geliyor.” diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadeleye çok önem verdiklerine vurgu yapan Bakan Bak, spor tesisleri sayesinde çocukları kötü alışkanlarından uzak tutmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, yetenek taraması sayesinde 4,5 milyon çocuğu spora yönlendirdiklerini ve “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesiyle de 10 milyon kişiye yüzme öğrettiklerini belirtti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.