Eylül ayında zirve toplantılarına katılacak

Eylül ayında zirve toplantılarına katılacak
Yayınlama: 28.08.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında önemli zirvelere katılacak

İlk olarak G-20 zirvesine katılacak olan Erdoğan, ardından BM Zirvesi’nde dünya liderleri ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayında yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek. 9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan’daki G-20 Liderler Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, hemen ardından 17-21 Eylül’de de Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu için ABD’de olacak. Cumhurbaşkanı bu programlarda dünya liderleri ile bir araya gelecek.

Önemli mesajlar verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Eylül’de Hindistan’daki G-20 Liderler Zirvesi’ne katılacak. Zirve kapsamında görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel sorunlar da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-21 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Genel Kurul’da dünya liderlerine hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam düşmanlığı, mültecilerin durumu, iklim değişikliği, Kıbrıs sorunu ile Rusya- Ukrayna savaşında son durum ve tahıl sevkiyatı gibi başlıklarda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.