Vali Hulusi Şahin Şehit ve gazi yakını derneklerini ziyaret etti

Vali Hulusi Şahin Şehit ve gazi yakını derneklerini ziyaret etti
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Vali Hulusi Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Antalya’daki şehit ve gazi yakını derneklerini ziyaret etti. Vali Şahin “Eğer biz bugün sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz.” dedi.

Vali Hulusi Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Şehit ve Gazi Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Vali Şahin’e Vali yardımcısı Erol Tanrıkulu, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Aile Sosyal hizmetleri İl Müdürü Galip Sökmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu eşlik etti.

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Harbinin Bizlere Hediyesidir
Ziyaretleri sırasında Kuran tilaveti ve duanın ardından şehit yakınları ve gazilerimizle sohbet eden Vali Şahin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatıralarına vurgu yaptı. Vali Hulusi Şahin, “Çanakkale Harbi, cumhuriyete giden yoldaki en önemli kilometre taşıdır. Kahramanlarımızı unutursanız geleceğe umutla bakamazsınız. Mustafa Kemal Paşa, Çanakkale Harbi’nin bize hediyesidir. Onun liderliği olmasaydı İstiklal Harbi olmazdı. Ayrıca hatırlatmak isterim ki Mustafa Kemal Paşa’ya gazilik unvanını meclis Sakarya Zaferi sonrasında verdi ama ondan da önce Trablusgarp’da, Çanakkale’de katıldığı cephelerde defalarca kez gazi olmuştu. Bugün de bu vesileyle hem o büyük kahraman Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de yine Çanakkale Harbi’nin büyük kahramanlarını anıyoruz. Esat Paşa, Cevad Paşa, Hakkı Yüzbaşı, Enver Paşa ve bütün aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.” sözlerini kaydetti.

Ben Sizlerde O Tevekkülü Görüyorum
Şehitliğin Türk milleti için en kıymetli makam olduğuna dikkat çeken Vali Şahin; “Biz burada, dünyanın merkezinde hür ve müreffeh bir şekilde yaşayabiliyorsak, geleceğe umutla bakabiliyorsak; vatanımız için, devletimiz için, mukaddesatımız için gözümüzü kırpmadan ölmeye hazır olduğumuzu defalarca ispat etmeye borçluyuz. Eğer biz bugün sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz. Ve her anda şehit olmaya hazır evlatlarına borçluyuz. Şimdi bizler onların bize emanetlerine sahip çıkacağız, hep beraber geleceğimize umutla bakacağız.” dedi.

Şehit ailelerine ve dernek başkanlarına ev sahipliklerinden dolayı şükranlarını sunan Valimiz Hulusi Şahin 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna düzenlenecek iftar programına dernek üyelerini davet etti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.