Yeşil varlığımızı korumaya devam

Yeşil varlığımızı korumaya devam
Yayınlama: 12.11.2023
Düzenleme: 12.11.2023 04:46
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla fidan dikti, can suyu verdi.

Bakan Özhaseki, “Bugün fidan, yarın nefes. Her şey ortak evimiz dünya için, her şey gelecek için. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları ‘2053 Net Sıfır Emisyon’ hedefi doğrultusunda nice fidanı toprakla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 2019’dan beri 11 Kasım’da kutlanan ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla Bakanlığın bahçesinde fidan dikti ve can suyu verdi.

“TÜRKİYE’NİN YEŞİL VARLIĞINI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Milli Ağaçlandırma Günü kutlu olsun” diyen Bakan Mehmet Özhaseki, gerçekleştirdiği fidan dikiminin ardından yaptığı değerlendirmede, dünyanın iklim değişikliğinin ağır etkileriyle karşı karşıya kaldığı şu günlerde çevrenin korunması ve geliştirilmesi için ağaçlandırma çalışmalarının büyük bir önem arz ettiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, “Bu anlamda Bakanlık olarak açtığımız millet bahçeleri başta olmak üzere, artırdığımız korunan alan ve oluşturduğumuz ekolojik koridorlarla Türkiye’nin yeşil varlığını genişletmeye devam ediyoruz. Hedefimiz olan 100 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesiyle Türkiye’mizin yeşil varlığını, yeşil vatanımızı güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“TABİATIMIZI KORUMAYI BİR VAZİFE OLARAK GÖRÜYORUZ”

Tabiatı korumayı, geliştirmeyi bir vazife olarak gördüklerini vurgulayan Bakan Mehmet Özhaseki, “Bugün fidan, yarın nefes. Her şey ortak evimiz dünya için, her şey gelecek için. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları ‘2053 Net Sıfır Emisyon’ hedefi doğrultusunda nice fidanı toprakla buluşturmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.