Türkiye, UEFA Konferans Ligini Garantiledi

Türkiye, UEFA Konferans Ligini Garantiledi
Yayınlama: 18.04.2024
A+
A-

UEFA Konferans Ligi’nde Fiorentina’nın Viktoria Plzen’i 2-0 mağlup ederek elemesinin ardından Türkiye,UEFA ülke puanı klasmanında 9. sırada bitirmeyi garantiledi.

Bu gelişmeyle birlikte Süper Lig 2024-25 sezonu şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılacak. Aynı sezonun lig ikincisi ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynayacak.

Geçtiğimiz sezon 12. sırada yer alan Türkiye, Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın topladığı puanlarla birlikte UEFA ülke puanı klasmanında 3 basamak birden yükseldi.Bu gelişmeyle birlikte Trendyol Süper Lig 2024-25 sezonu şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılma hakkı elde edecek. Aynı sezonun lig ikincisi ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynayacak.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.