Tosca’nın Aşkı Antalya’yı Büyülemeye devam ediyor

Tosca’nın Aşkı Antalya’yı Büyülemeye devam ediyor
Yayınlama: 25.03.2024
A+
A-

Dekoru ve kostümleriyle 19. Yüzyılın kapılarını aralayan ‘Tosca’ operası ikinci kez,

Antalya DOB sahnesinde tekrar sahnelenecek.

Ölümsüzleşen müziğiyle kulaklarda iz bırakan ‘Tosca’ operasının, 26 Mart 2024 Salı akşamı saat 20.30’da Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde sanat severler için tekrar perde açacak. Dramatik opera denince ilk akla gelen eserlerden biri olan ‘Tosca’ eseri Yiğit Günsoy’un rejisi ile sahnelenirken, Antalya DOB Orkestrası’nı ünlü İtalyan Orkestra Şefi Lorenzo Castriota’nın yönetecek. 1800’lü yılların Roma’sında geçen opera eserinin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait.

Aşkının büyüklüğünden kıskançlığına yenik düşen Tosca’nın ve ressam sevgilisi Cavaradossi’nin sonu kanla biten aşk hikayesi..

Scarpia’nın entrikalarla ayırmaya çalıştığı Tosca ve Cavaradossi, acımasız Polis Şefi Baron Scarpia’nın oyununa yenik düşer. Puccini’nin ölümünün 100. yıl dönümünde sahnelenecek olan ‘Tosca’ operasının prömiyerinde Tosca rolünü; Bilge Yılmaz Cavaradossi rolünü; M. Burak Pektaş, Scarpia rolünü; Umut T. Akça, Angelotti rolünü; M. Yunus Yıldız, Sagrestano rolünü; Taner Ölçen, Spoletta rolünü; Dağhan Ergün, Sciarrone rolünü; Toygarhan Atuner seslendirecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun Koro Şefliğini Mahir Seyrek’in üstlendiği eserin Başkemancısı, Orkestra Sanatçısı Fahrettin Arda olacak. Eserde Çocuk Korosu Şefliğini Sinem E. Ulusoy üstleniyor.

26 Mart 2024 Salı akşamı saat 20.30’da sahnelenecek ‘Tosca’ operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.