Spor Bilimleri Fakültesi 30. Yılını kutladı

Spor Bilimleri Fakültesi 30. Yılını kutladı
Yayınlama: 29.12.2023
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin kuruluşunun 30. Yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik Fakültenin geçmişten bugüne hikayesini anlatan slayt gösterisiyle başladı.

Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Özen ve Prof. Dr. Cengiz Toker, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, farklı fakültelerden dekanlar, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Cumhuriyetin 100. Yılında Spor Bilimleri Fakültesi’nin 30 yılını kutluyor olmanın ayrı bir önemi olduğuna değinerek, “Fakültemiz Cumhuriyetimizin bir kazanımıdır. Bu yıl 41. Yılını kutladığımız Akdeniz Üniversitesi farklı fakülteleri ile aslında dünya ölçeğine bakacak olursak genç bir üniversitedir. Ancak buna rağmen bugün görüyorum ki Spor bilimleri Fakültemiz 30 yıllık zaman dilimine büyük başarılar sığdırmış. Yetiştirdiği akademisyenler ve öğrencilerle büyük ve yeni hikayeler yazılmasına vesile olmuştur. Kısa diyebileceğimiz bir zamanda çok ciddi kazanımlar elde ettiğimizi gözlemleyebiliyoruz. Ben burada kuruluş aşamasından bugüne büyük bir tutkuyla spor dünyasına katkı sağlayan bir emeğe şahit oldum. Geçmişten günümüze Spor Bilimleri Fakültemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BAŞARI HİKAYELERİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “Ben de Ziraat Fakültesi’nde 30 yılı aşkın bir süredir öğretim üyesiyim. Dolayısıyla bu süreçte Spor Bilimleri Fakültemizin başarılarına şahitlik etmiş birisiyim. Ancak Fakültemizi ve Fakültemizin yetiştirdiği sporcuları ve antrenörleri izlediğim slayt gösterisi sonunda kaçırdığım pek çok başarı hikayesi olduğunu gördüm. Gerçekten Fakültemiz Türk sporuna büyük katkılar sunmuş örnek bir Fakültedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada spor camiasına katkılar sağlayacağına eminim. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK MOTİVASYON KURDUĞUMUZ HAYALLERDİ”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, “Yaklaşık 25 yıl önce Ankara’daki eğitimimi tamamlayıp Akdeniz Üniversitesi’ne geldiğimde tanıtım filminde de gördüğünüz o küçük bina ile karşılaşmıştım. Bina gözüme küçük gelmişti ancak içerisindeki yapı bunun aksine muazzam büyüklükteydi. Hocalarımızın işlerini büyük bir aşkla yapmaları ve öğrencilere evlatlarıymış gibi yaklaşımları beni çok etkilemişti. Bugün çok daha iyi anlıyorum ki onların en büyük motivasyon kaynağı bugünler için kurdukları hayalleriymiş. Bundan 30 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri adına 10 öğretim elemanı, 8 idari personel, 40 öğrenci ile atılan bu önemli adım şu anda akademik ve idari personeli, öğrencileri ve mezunları ile yaklaşık 3500 kişilik büyük bir aileye dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.

80 ULUSLARARASI ETKİNLİK

Spor Bilimleri Fakültesi’nin 2003 yılından itibaren yeni binasında eğitime başladığını belirten Dekan Aktop, “Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültemiz tesisleşme, fiziki imkanları ve laboratuvarları açısından düşündüğümüzde ülkemizin sayılı fakültelerinden biri olmuştur. 4 lisan 5 yüksek lisans 5 doktora programında kayıtlı 1100 öğrencisi, 2200 mezunuyla spor bilimleri alanında önemli katkılar sunmaktadır. Fakültemizin 30 yıllık serüveninde 9’u uluslararası kongre olmak üzere 80’den fazla uluslararası ve ulusal bilimsel ve sportif faaliyetler düzenlenmiştir. Fakültemiz özellikle kamplar, toplumsal duyarlılık ve katkı projeleri, engellilerde ve yaşlılarda beden eğitimi ve spor, spor turizmi ve rekreasyon alanlarında ülkemizin önde gelen fakültelerindendir. Milli takımlar düzeyinde antrenörlük yapan ve bir çok alanda spor bilimlerine bilimsel katkı sağlayan güçlü öğretim kadrosu ile eğitim, araştırma ve toplumsal katkı açısından önemli hizmetler sunan fakültemiz, uluslararası sıralamalara göre Türkiye’de 100’e yakın Spor Bilimleri Fakültesi arasında ilk 5 içerisinde, dünya sıralamasında da 623. sırada yer almaktadır.” diye konuştu.

ANILARINI PAYLAŞTILAR

Fakültenin geçmişten bugüne hikayesini anlatan slayt gösterisi sırasında duygusal anların yaşandığı etkinlikte, Spor Bilimleri Fakültesi’nin kuruluş yıllarında görev alan bazı hocalar da söz alarak o günlerde yaşananları paylaştılar.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.