NETGAZETE GÜNDEME TAŞIDI BAKANLIK DURDURDU !

NETGAZETE GÜNDEME TAŞIDI BAKANLIK DURDURDU !
Yayınlama: 05.02.2023
Düzenleme: 05.02.2023 20:06
A+
A-

NETGAZETE gündeme taşıdı BAKANLIK SİT alanına yapılan Tecavüzü DURDURDU !

Büyükşehir Belediyesinin EKDAĞ’a Ekdağın ise kime verdiği belli olmayan İNATLA Dağ kanunları mantığı ile sürdürülen SİT alanına BAR inşaatı haberimiz üzerine BAKANLIK tarafından DURDURULDU !

Antalya’nın doğru insanların, Doğru Kalemlerin Limanı olmayı sürdüren ve Gazetecilikten başka hiçbir işi olmayan NETGAZETE Antalya da gözlerden uzak, kimse görmesin diye panolarla çevrilerek gizli gizli yürütülen proje, CİMER’e ve Antalya Valiliğine yapılan başvurulara rağmen Karaalioğlu Parkı içinde Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki BAR inşaatı gizlice sürdürüldü. NETGAZETE bu kaçak işleyişi Antalya Kamuoyu ile paylaştı

Haberin yapıldığı ilk günden itibaren burada yürütülen çalışmanın resmi olmadığını, kaçak yürütüldüğünü , Büyükşehir Belediyesinin yan şirketi Ekdağ’a Ekdağ’ın da burada BAR inşaatına devam etmesi için verdiği ve KİM olduğu bilinmeyen firma ADALETİN Duvarına çarptı ve yürütülen kaçak çalışma BAKANLIK tarafından durduruldu.

Bakanlık konuyu Antalya da ilgili mülki amire, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kuruluna gönderdi. Siyasetin fırsatçıları olarak kendini görenler ve bu masalarda görev yaparak Antalyalıların, bu şehirde yaşayanların hakkını ve kamu malını çalmak isteyenler bilmelidir ki Antalya yol geçen hanı değildir !

NETGAZETE Antalya’ya hizmet etmektedir ! Çok yakın zamanda hem kadrosunu hem de yaptığı faaliyeti daha da büyüterek “İnsanların Güvendiği Liman” olmayı sürdüreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Gazetemiz fırsatçılara, hırsıza, arsıza, doymamışa, elini ovuşturarak bu günleri fırsatı çevirmeye çalışanların daima karşısında durmayı sürdürecektir.

Fırsatçılar Ne yapacaktı ?

Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketi EKDAĞ A.Ş Bülent Ecevit Kültür Merkezi Tadilatı karşılığı 20 yıllığına bahçesini kim olduğu bilinmeyen şirkete vermişti. Şirket Doğal SİT alanı olan alanda BAR yaptığı çalışmaları tüm şikayetlere rağmen sürdürmüştü.

Konuyla yakından ilgilenen ve burada yürütülen çalışmanın kaçak olduğunu ortaya koyan mahalle sakinleri Avukatları aracılığı ile harekete geçerek bu Fırsatçılığın önüne geçmeyi , tehditlere ve hakaretlere rağmen bu duruma karşı koyarak sürdürülen kaçak işin önünde korkusuzca durdu.

Konuyla yakından ilgilenen ve burası ile ilgili şikayet dilekçesini de veren mahalle sakinleri Avukatı Mustafa KAÇAROĞLU 2022 yılının Aralık ayında yaptığı açıklamada, “Konu ile alakalı 22.12.2022 tarafımızca idari dava açılmış ve yürütmenin durduruması talep edilmiştir. Aynı şekilde şehir plancıları odası ve bir kısım kuruluşlar ile iletişime geçilmiş onların da müdahil olması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu aşamada Mahkemenin yürütmeyi durdurma ile ilgili kararı beklenmekte olup, bu hususta kamuoyunun dikkatinin bu alana çekilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Olan biten gizli bir şekilde yürütülmeye çalışılmakta olduğundan, bu rantın ifşa edilmesi ve detaylarıyla insanlara duyurulması elzemdir” şeklinde açıklamada bulunmuş konunun yargıya intikal edilmesini sağlamıştı

SİT alanına tecavüz var !

Avukat Kaçaroğlu, “Bülent Ecevit Kültür Merkezinin bulunduğu alan 1 Ada 65 Parsel olup, bahse konu SİT alanı ise bu merkezin hemen bitişiğidir ancak bu parsele dahil değildir. Yani belediye ve Ekdağ Ekmek A.Ş., sadece 1 Ada 65 Parseldeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi ile alakalı tasarrufta bulundukları şeklinde kamuyu yanıltıcı bilgi vermektedir. Halbuki bu parselin dışına çıkılarak, yeşil alana yani SİT alanına tecavüz edilmiştir” açıklamasında bulunmuştu.

Kime 20 yıllığına kıyak yapıldı ?

Avukat Kaçaroğlu, “Özetle, Bülent Ecevit Kültür Merkezi binasının tadilatı karşılığında (ki ortada tadilat değil başlı başına bir dönüştürme projesi vardır) bu Kültür Merkezinin önünde bulunan denize sıfır doğal SİT alanı, buraya restoran-cafe-bar yapılması için bir şirkete peşkeş çekilmiştir. Yani bu aşamadan sonra burası kültür merkezi olarak değil, restoran-cafe-bar olarak hizmet verecektir.  Yapılan kira sözleşmelerinin içeriği, hangi şirkete hangi koşullarda ihale edildiği, ihale içeriği, yapılan projenin detayları kamudan ve çevre halkından gizlenmektedir. Tadilat kisvesi altında yapılan geniş çaplı bir inşaat projesi oldu bittiye getirilmeye çalışılmaktadır. Üstelik kira sözleşmesi emsali görülmemiş bir şekilde 20 yıl gibi çok uzun bir süreyle ve tek bir şirketin menfaatine verilmiştir. Bunda kamu yararı yoktur.

Konu ile alakalı 22.12.2022 tarafımızca idari dava açılmış ve yürütmenin durdurulması talep edilmiştir. Aynı şekilde şehir plancıları odası ve bir kısım kuruluşlar ile iletişime geçilmiş onların da müdahil olması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu aşamada Mahkemenin yürütmeyi durdurma ile ilgili kararı beklenmekte olup, bu hususta özellikle kamuoyu STK lar ve Antalya ya duyarlı tüm vatandaşlarımızın bu alanın kaldırılması için destek gerekmektedir. Antalya hepimizin ve yaşanabilir bir kent kalmalıdır. Biten gizli bir şekilde yürütülmeye çalışılmakta olduğundan, bu rantın ifşa edilmesi ve detaylarıyla insanlara duyurulması elzemdir” diye konuşmuştu

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.