Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi Töreni

Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi Töreni
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek törenlere katılmak üzere Çanakkale’de

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılan Bakan Yaşar Güler, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Bakan Yaşar Güler törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına, 3972 sayılı kanunla Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ’Çanakkale Geçilmez’ yazan altın madalyayı Türk bayrağına taktı.

Bakan Yaşar Güler’in üç defa Türk bayrağını öpmesinin ardından törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören kapsamında şehitlerimiz için Çanakkale Boğazı’ndaki TCG BÜYÜKADA korvetinden 21 pare top atışı da gerçekleştirildi.

Bakan Yaşar Güler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende vatandaşlarımızla da yakından ilgilenerek daha sonra Çanakkale Valiliğine geçti. Valiliğe gelişinde yöresel kıyafetler giyen çocuklar tarafından karşılanan Bakan Yaşar Güler, kentteki çalışmalara ilişkin Vali İlhami Aktaş’tan bilgi aldı.

Bakan Yaşar Güler, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla tarihî Gelibolu Yarımadası’ndaki anma törenlerine de iştirak edecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.