Satranç turnuvasına rekor katılım

Satranç turnuvasına rekor katılım
Yayınlama: 28.04.2024
Düzenleme: 28.04.2024 21:21
A+
A-

Türkiye Satranç Federasyonu Manavgat Temsilciliği ve Manavgat Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü nedeni ile 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği satranç turnuvası rekor katılımla gerçekleşti

Düzenlenen etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Doktor Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğretmenler, çocuklar ve çok sayıda aile katıldı. Manavgat Belediyesi’nin milli bayramlarda geleneksel hale getirdiği satranç turnuvasına 312 çocuk katıldı. 5 kategoride gerçekleşen müsabakalarda 7 yaş kategorisinde Demir Doğan 1’inci, Mete Çiçek 2’inci, Ayşe Kargın 3’üncü oldu.

8 yaş kategorisinde Caner Özbalcı 1’inci, Emir Kargın 2’inci, Ömer Akif Erol 3’üncü oldu. 10 yaş ve altı kategorisinde Çınar Ulu 1’inci, Ufuk Karakaya 2’inci, Vahit Kerem Akar 3’üncü oldu. 12 yaş ve altı kategorisinde Eymen Dinç 1’inci, Asımcan Akbulut 2’inci, Yaşar Enes Sungur 3’üncü oldu. Açık kategoride ise Ömer Arda Turgut 1’inci, Can Serdaroğlu 2’inci, Çağan Bıçak 3’üncü oldu.

Yapılan satranç turnuvasında dereceye girenlere Manavgat Belediye Başkanı Doktor Niyazi Nefi Kara, Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Öztürk ve Engin Tüter madalyalarını taktim etti. Çocuklarının satranç oyununu takip eden ailelerin heyecanı ise neşeli anlara sahne oldu. Çocukların iki gün boyunca hoşça vakit geçirdiğini belirten aileler Manavgat Belediye Başkanı Doktor Niyazi Nefi Kara’ya teşekkür etti.

Manavgat Belediye Başkanı Doktor Niyazi Nefi Kara ‘‘Katılımcılara ve geleceğin gençleri olacak minik kardeşlerime teşekkür ediyorum, onlar bizim umudumuz olacak, her zaman birlikte devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük organizasyonlar yapacağız. Sizleri tebrik ediyorum, sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Satranç biraz sabır biraz da zeka işidir, hem çok çalışmak gerekiyor hem çok sabır gerektiriyor. Geleceğin satranççıları, sporcuları olacaksınız biz Manavgat Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize kocaman bir alkış istiyorum’’ dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.