Polatların Avukatı bülbül gibi şakıdı

Polatların Avukatı bülbül gibi şakıdı
Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-

Polat çiftinin avukatı itirafçı olup her şeyi anlattı!

İnternet üzerinden yaptıkları satışlar bile gerçek dışıymış. Polat ailesine yapılan operasyonla tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen mali avukat Ahmet Gün, ifadesinde çiftin milyonlarca liralık dolgu fatura düzenlediğini, internet üzerinden yapılmış gibi görünen satışlarının da gerçek dışı olduğunu itiraf etti. Savcılığa 3 saat ifade veren Gün’ün anlattıkları yetersiz bulunduğu için etkin pişmanlıktan yararlanamadı.

Kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve örgüt üyeliği suçlamalarından tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mali işleriyle ilgilenen avukatları Ahmet Gün,”Engin Polat’ın bir telefon görüşmesinde kendisine Rise And Shine firmasının o ayki cirosunun 80 milyon TL’ye ulaştığını söylediğini aktaran Gün, “1 ay sonraki beyan verme tarihine yaklaştığımızda bana bu firmadan 80 milyon TL yerine yarı yarıya 40-45 milyon TL arasında satış faturası getirildi. 80 milyon TL tutarındaki faturaların yaklaşık yarısını iptal etmişler. Burada mal karşılığı olmayan yüklü miktarda para girişi olmaktadır” ifadesini verdi. Ahmet Gün, ailenin elde ettiği paranın kaynağının yasa dışı bahis ya da kara para aklama üzerinden kazandığından şüphelendiğini belirtti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.