Maskeleri çıkarın, ‘Turuncu Toz Alarmı Verildi’

Maskeleri çıkarın, ‘Turuncu Toz Alarmı Verildi’
Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Kuzey Afrika’dan gelen ve Yunanistan üzerinde turuncu gökyüzüne neden olan toz bulutları, şimdi de Türkiye’yi etkisi altına aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 44 il için sarı uyarı yaptı. Sahra Çölü’nden gelen toz bulutunun Türkiye’yi 3 gün boyunca etkilemesi bekleniyor. Hava kalitesi düşerken, sağlık açısından zararlı olan tozlar nedeniyle maske takılması öneriliyor. Çöl tozlarından etkilenenler nefes almakta zorlanıyor.

Kuzey Afrika’dan gelen ve geçtiğimiz günlerde güney Yunanistan’ın üzerindeki gökyüzünün turuncu renk almasına neden olan toz bulutları, şimdi de Türkiye’de etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 44 ile sarı uyarı yaptı.

44 İLAdana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

R

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.