MAHZEN-18′ Operasyonu, 44 Şüpheli Yakalandı

MAHZEN-18′ Operasyonu, 44 Şüpheli Yakalandı
Yayınlama: 23.03.2024
A+
A-

Ankara’da Tefecilik Suçunu İşleyen Örgüte Yönelik Operasyon: ‘MAHZEN-18’ İle 44 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da Feyyaz Küçükkaraca’nın liderliğini yaptığı örgütsel yapılanma kapsamında tefecilik suçu işleyen bir gruba yönelik “MAHZEN-18” operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlar neticesinde örgüt üyesi 44 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Bu şüphelilerden 12’sinin tutuklandığı, 12’sine adli kontrol kararı verildiği ve 1 kişi hakkında ev hapsi kararı alındığı açıklandı.

Bakan Ali Yerlikaya, millete yapılan bir açıklamada, organize suç örgütleri ve çetelerin yanı sıra halkın huzurunu kaçıran tefecilere karşı da adalete teslim edilme kararlılığını vurguladı. Adaletten kaçmanın mümkün olmadığını belirterek, operasyonların şafak sökerken ve gün batarken devam edeceğini ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda, örgütsel yapılanma kapsamında tefecilik suçu işlediği tespit edilen şüphelilerin faaliyetlerine ilişkin detaylar da paylaşıldı.

Şüphelilerin, paraya ihtiyacı olan mağdurları İcra Müdürlüklerinden, kıraathanelerden, emeklilerin bulunduğu diğer ortamlardan veya aracı şahısların yönlendirmesiyle buldukları, faizle para verdikleri belirtildi. Karşılığında fatura, senet, muvafakatname imzalattıkları ve buna istinaden icra başlattıkları, örgüt üyelerinin borcunu ödeyemeyen şahısları, örgüt içerisinde bulunan diğer tefeci şahıslara yönlendirerek o şahıslardan aldığı tefe parasıyla kendi borcunu kapattığı ve bu şekilde borcun kat ve kat arttırıldığı bilgisi verildi.

Ayrıca örgütün, bazı elemanlarını İcra Müdürlüğü önünde bekleterek icralık olan şahısları örgütün ağına çektiği, bazılarını ise özellikle Ulus ve Kızılay bölgesinde bulunan kıraathane ve çay ocaklarında bekleterek yaşlı ve emekli şahısları ağlarına düşürdüğü belirtildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda ruhsatsız tabanca ile birlikte çok sayıda çek, senet ve dokümana da el konulduğu aktarıldı.

Bakan Ali Yerlikaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, duaların milletin bu kahraman polislerle olduğunu vurguladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.