Karadenizliler’den AFRO-Antalya Futbol Turnuvası

Karadenizliler’den AFRO-Antalya Futbol Turnuvası
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

KARADENİZLİLER AFRİKALILAR İLE FUTBOLDA BULUŞTU: KARADENİZLİLER AFRO-ANTALYA FUTBOL TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Afrikalı Öğrenciler Futbol Turnuvasına ev sahipliği yapan ANTALYA KARADENİZLİLER DERNEĞİ (ANTKARDER) Kuruluşunun 15. Yılında Antalya’da kurulu bulunan 5 üniversitede öğrenim gören öğrencilerin futbol turnuvasına destekleyerek, öğrenciler çeşitli hediyeler sundu.

Turnuvayı kazanan “DSR Futbol Takımı’na, AntkarDer Başkanı Halis Ekşi, Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş ve Kawtar Zahfir tarafından kupaları verildi.

ANTKAR-DER Başkanı Halis Ekşi açıklamasında; Antalya Karadenizliler Derneği Başkanı Kuruluşunun 15. Yılında Afro-Antalya Turnuvasına destek vermekten şahsım ve yönetim kurulumuz üyeleri çok memnunuz. Öğrencilere kupa ve belgelerini vermek yanında, hediye sunan yönetim kurulu üyelerimize ve etkinlik ortağımız Antalya-19 Platformu üyelerine teşekkür ediyorum.

Kupa maçında çok yetenekli sporcuların olduğunu takip ettik ve centilmence oynadılar. Futbol turnuvasında şampiyon olan Turnuvayı kazanan “DSR Futbol Takımı oyuncularını ve diğer dereceleri elde eden tüm öğrencileri kutluyorum. ANTKAR-DER olarak bu yıl kuruluşumuzun 15. Yılını kutluyoruz. 15. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında kültürel, sanatsal, Afrika turnuvası örneğinde olduğu gibi sportif etkinlikler planladık. Bunlardan biri olarak 26 Mayıs’ta Döşemealtı Düzlerçamı Karaman Mesire alanında “Antkar-Der 15. Yıl Karadeniz Kültür ve Sanat Şenliği”miz olacak, tüm Antalyalıları davet ediyoruz.

Afro-Antalya Başkanı Kawtar Zahfir açıklamasında;

Topluluk Başkanı Makine Mühendisliği öğrencisi Kawtar Zahfir ise; her yıl olduğu gibi bu yılda da gerçekleştirilen futbol turnuvasında arkadaşlarımız arasında iletişimi geliştirmede büyük bir rol oynadı. Turnuvaya katkıları nedeniyle Antalya Karadenizliler Derneği ve Antalya-19 Platformuna teşekkür ediyoruz. Topluluğumuzda 30 dan fazla ülkeden 200’ün üzerinde öğrenci arkadaşımız bulunuyor. Sosyal-kültürel, akademik ve sportif faaliyetlerimize destek veren ve bizimle birlikte olan herkese teşekkür ederiz.

Akademik Danışman Orhan Özçatalbaş açıklamasında;

Topluluğun Akademik Danışmanlığını yapan Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ise, sporun ulusal ve uluslararası düzeyde barış ve kardeşliğin tesis edilmesinde önemli bir unsur olduğunu, Afrika’dan ülkemize öğrenim görmek ve bilimsel araştırma yapmak üzere gelen Afrikalı öğrencilerin akademik başarı yanında öğrenci olarak da çok başarılı olduklarını görüyoruz, gençlerin bu başarılarının spor alanına da yansıdığını görmekten mutluyuz.

Türkiye ve Afrika ilişkilerinin geliştirilmesinde öğrenciler büyük rol oynuyorlar. Futbol turnuvasında şampiyon olan Turnuvayı kazanan “DSR FC TAKIMI” oyuncularını ve dereceye giren girmeyen tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.