İkinci El Otomobil Fiyatları Uçacak

İkinci El Otomobil Fiyatları Uçacak
Yayınlama: 25.03.2024
Düzenleme: 25.03.2024 19:12
A+
A-

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir devam eden durgunluk ve fiyat düşüşünün seçim sonrasında tersine dönmesi bekleniyor.

Koç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, piyasada hareketliliğin başladığını, seçim sonrasında özellikle Mayıs ayında fiyatların ani şekilde yükseleceğini belirtti.

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir durgunlukyaşanıyor. Bu durgunluk araçların fiyatlarının düşmesine de neden olmuştu.Sektörün öncülerinden Koç Otomotivin Yönetim kurulu Başkanı Bahtiyar Koçdurumun nedenlerini ve piyasanın geleceğini Gözcü Tv ye anlattı.

Koç, piyasanın durgunlaşmasına ve fiyatların geriyeçekimesinie neden olan algının faizlerin yükselmesiyle birlikte birçok kişininaraçlarını satarak parasını faiz, altın ve dövize yatırmasına bağladı. Ancaksıfır otomobil piyasasında dünyada yaşanan gelişmelerin ikinci el piyasasına daetki edeceğini belirten Koç, birçok otomobil firmasının üretimini durdurduğunave sınırlandırdığına dikkat çekti. Ukrayna savaşının otomobil sektöründeolumsuz etkilerine dikkat çeken Koç, bu sınırlı üretim önümüzdeki günlerdeikinci el fiyatlarını oldukça yükseltecek dedi.

Vatandaşları ellerindeki araçları satmama konusunda uyaran Koç, sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız diye uyardı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.