Genç Ticaret Elçileri ödülü

Genç Ticaret Elçileri ödülü
Yayınlama: 05.01.2024
Düzenleme: 05.01.2024 16:22
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi uluslararası öğrencilerine Genç Ticaret Elçileri ödülü

Uluslararası öğrencilerin buluştuğu Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin finali Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşti. Dereceye giren uluslararası öğrencilere Genç Ticaret Elçisi ödülü takdim edildi.

Genç MÜSİAD Antalya liderliğinde düzenlenen Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin finali, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 3 aylık süreçte gerçekleşen dış ticaret ve ihracat eğitimlerinin ardından, final sunumları ve ödül töreni, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Genç MÜSİAD Antalya Başkanı Dr. Muhammet Fatih Özel, MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay, Genç MÜSİAD Genel Merkez İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Berk Limboz, öğretim üyeleri ve uluslararası öğrenciler katıldı. Dünyanın 72 farklı ülkesinden uluslararası öğrencilerle buluşan proje, Antalya ile dünya arasında yeni ticaret köprüleri kurmayı hedefliyor.

“GÜÇLÜ ÜLKE OLMANIN YOLU BİLİMSEL ÇALIŞMALARDAN GEÇİYOR”

Açılışta konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, “Ekonomik olarak güçlü bir ülke olmanın yolu uluslararası ticaretten geçiyor. Bir ülke için üretim yapmanın önemli olduğu kadar ürettiği ürünleri ihraç edebilmek de çok önemlidir. Çünkü ülkelerin ekonomik büyümeleri ihracatla gerçekleşir. Her alanda olduğu gibi bu alanda da hem üretim safhasında hem de pazarlama safhasında bilim ve teknolojiden faydalandığımız ölçüde hedeflenen başarıya ulaşmak mümkün olur. Güçlü bir ülke olmanın yolunun güçlü bir ekonomiden güçlü bir ekonomiye sahip olmanın yolunun ise bilimsel çalışmalardan geçtiğine inanıyoruz. Bu anlamda bilimsel çalışmaların merkezi olan üniversitelerimizin sorumluluğunun farkındayız. Akdeniz Üniversitesi olarak bu bilinçle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyor ve bilimsel araştırmalara büyük önem veriyoruz.” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ŞEHİR BULUŞMASINA KATKI

Genç MÜSİAD Antalya Başkanı Muhammet Fatih Özel, öğrenciler için etkinlikler düzenlemeye devam ederek şehir üniversite buluşmasında bir köprü olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Genç Ticaret Elçileri Projesi’nde finale kalan 6 Akdeniz Üniversitesi öğrencisi yarışmacı, hedef pazarları ve ihracat yapacakları ürünleri tanıttıkları sunumlarını jüri üyeleri ve katılımcılar önünde 15’er dakikalık sürelerle gerçekleştirdiler.  Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Kazakistanlı Hadjar Valiyeva birinciliği alırken, Afganistanlı Sayed Masoud Gulzar ikinci, Filistinli Hebah Yousif Yahia üçüncü, Beninli Soliath Fassassi dördüncü, Suudi Arabistan Arwa Alkarmo beşinci, Özbekistanlı Safiyaxonim Nuritdinova altıncı oldu.

KATKI SUNANLARA PLAKET

Program sonunda sponsorlara ve Genç Ticaret Elçileri eğitimcilerinden Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Halil Özekicioğlu’na, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Enformatik Bölüm Başkanlığı’ndan Öğr. Görevlisi Ramazan Uyar’a ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı George Bakkur’a plaketleri takdim edildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.