Esareti kabul etmeyen özgür ve bağımsız Türk Milleti

Esareti kabul etmeyen özgür ve bağımsız Türk Milleti
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Bakan Ersoy’un mesajı:


“Çanakkale Zaferi, tüm imkansızlıklar içinde, tarihin en zor anında, bağımsızlığı karakteri olarak benimsemiş bir milletin, vatanını ve onurunu korumak adına nasıl bir kahramanlık mücadelesi ortaya koyabileceğini gösteren bir destandır.

109 yıl önce güçlü bir donanma teşkilatına sahip olan emperyalist ordular, Türk coğrafyasına saldırarak topraklarımızı işgal etme hayalleri kurdular. Türk milletinin içinde bulunduğu zor koşullar nedeniyle bu işgale karşı koyamayacağını düşünenler tarih boyunca hiçbir zaman unutulmayacak bir istiklal mücadelesiyle karşılaştılar.

Anadolu’nun dört bir yanından ve gönül coğrafyamızın farklı beldelerinden gelip “Çanakkale geçilmez” diyerek yedi düvele meydan okuyan kahramanlarımızı ve bu destanı asla unutmayacağız. Çanakkale ruhunu her daim diri tutacağız. Çanakkale’de ortaya konan birlik ve beraberlik bu toprakların ebediyete kadar sürecek bağımsızlığının teminatıdır. Çanakkale Zaferi’nin tarihimiz için en önemli yanı esareti kabul etmeyen özgür ve bağımsız Türk Milleti, büyük fedakarlıklarla elde ettiği zaferin ardından yeni bir dönemin başlangıcını hazırlamıştır.

Türk milleti, hürriyet ve bağımsızlık adına Çanakkale’de şehit düşen kahramanlarımızın emaneti olan aziz vatanımızı ilelebet koruyarak tarih sahnesinde yeniden güçlü bir şekilde yer alması için mücadele edecek kudrete ve asalete sahiptir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bağımsız ve güçlü Türkiye ilelebet var olsun.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.