Emekli gelir düzeyine göre faturalara indirim

Emekli gelir düzeyine göre faturalara indirim
Yayınlama: 08.05.2024
Düzenleme: 08.05.2024 16:10
A+
A-

Artan enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan alt gelir grubundaki vatandaşlar için hükümet farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor. Yeni edinilen bilgiye göre yeni tarifelerin farklı gelir gruplarına uygulanması planları yapılıyor

25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs itibarıyla sonlandırılmasının ardından farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’dar bu plan üzerinde çalıştığını daha önceki açıklamalarında kamuoyu ile paylaşmıştı.. Edinilen bilgi de düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçlandığı ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceği planlanıyor

Emeklilere özel tasarlanmış hizmetler sunularak yaşam kaliteleri artırılacak. Sağlık hizmetlerinden kültürel etkinliklere, ulaşımdan sosyal imkanlara kadar geniş bir yelpazede emeklilere yönelik avantajlar sağlanacak. Emeklilerin görüş ve taleplerine önem verilerek karar alma süreçlerine dahil edecek projeler gerçekleştirilecek. Emeklilerin tecrübelerinden faydalanılarak daha etkili ve sürdürülebilir çözümler üretilecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.