Dördüncü Etap Raylı Sistem İhaleye Çıkıyor

Dördüncü Etap Raylı Sistem İhaleye Çıkıyor
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Antalya’nın en önemli sorunları arasında gösterilen kent içi trafiği rahatlaması amacıyla projelendirilen 4. Etap Raylı Sistem için ihaleye çıkılıyor

Daha önce teknik bir aksaklık nedeniyle ertelenen ihale gerçekleşiyor. Başkan Muhittin Böcek’in yaptığı açıklamada 14,3 km ana hat ve 825 m uzunlukta bağlantı hattı bulunacak tramvayın, 5,5 kilometresi yer altından geçecek ve bu aynı zamanda Antalya’nın ilk metrosu olacak.

Yaklaşık 10 yıldır yaşanan trafik sıkıntısı Rusya – Ukrayna savaşı sonrası yaşanan göç ve önemli sayıda deprem mağdurunun da Antalya’ya yerleşmesiyle trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı hat safhaya ulaştı. Zaman zaman özellikle iş ve servis çıkışı saatlerinde Antalya trafiği İstanbul trafiğini aratmıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 400 bine yakın aracın Antalya kent trafiğine dahil olduğunu açıklamıştı. Yaz nüfusu ayrıca katlanan Antalya için Muhittin Böcek Başkan, Konyaaltı-Varsak arasında yapılacak 4’üncü Etap Raylı Sistem Hattı’nın önemini anlatmış, bu devasa proje ile Antalya’nın ilk kez metro ile de tanışacağını açıklamıştı.

Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı 14,3 km ana hatta sahip sistemde ayrıca 825 metre uzunlukta 3. Aşama bağlantı hattı olacak. Yani 14,3 kilometrelik yeni hat, eski sistemle de bağlanacak. Bu hattın üzerinde 17 adet tramvay çalışacak.

4’üncü Etap Raylı Sistem Hattı, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Kadınlar Plajı’ndan başlayıp, Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edip Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra Meltem’e dönecek.

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi-Güllük Caddesi’ni kesecek. Kızılırmak Caddesi üzerinden Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3’üncü Etap Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak. İhale 30 Nisan 2024 Salı günü saat 10.30’a Antalya Büyükşehir Belediyesi 4. Kat İhale Salonu’nda gerçekleşecek. İhalenin tamamlanması tarihi ise yer tesliminden sonra bin 260 gün sonra sistem devreye girecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.