Çanakkale Şehitlerimiz Antalya’da Törenlerle Anıldı

Çanakkale Şehitlerimiz Antalya’da Törenlerle Anıldı
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Antalya’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında tüm şehitlerimiz düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı

Uncalı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Çelenk Sunma Törenine Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra; Başsavcı Vekili Adnan Tabar, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Kuvvet Komutanları, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakan Vali Hulusi Şahin, Şeref Defteri’ni imzalarken şu sözleri kaydetti:

“İstiklalimizin muhafızı, istikbalimizin nişanesi Aziz Şehitlerimiz;

Sizler, gönüllerinizde vatan sevgisi, yüreklerinizde millet aşkıyla bu toprakları bizlere miras bıraktınız. Sizlerin sayesinde devletimiz payidar, bayrağımız hür, ezanımız gür.

Hiç şüpheniz olmasın ki, emanetiniz emin ellerdedir. Sizlerin inancınız, cesaretiniz, iradeniz ve mücadelenizden ilham alarak birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde vatanımıza sahip çıkacak, Türkiye Yüzyılının yarınlarını inşa ve ihya için çalışacağız.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhlarınız Şad olsun.”

Çanakkale Ruhu Yaşatıldı
Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet, şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip kabirlerine karanfil bırakarak şehitlerimize dua etti. Şehitlikte bulunan Şehit aileleri ile de sohbet eden Vali Hulusi Şahin, törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

AKM’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çanakkale Savaşlarının 109. Yılını Anma” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Nevzat Saygan – Levent Saygan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Bir Hilal Uğruna’ isimli oyunu izlenildi. Resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından günün anısına öğrencilerle fotoğraf çektirildi.

AKM’de sona eren programın ardından Muratpaşa Camii’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okunarak dualar edildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.