Bodrum ve Fethiye ye yeni stadyum

Bodrum ve Fethiye ye yeni stadyum
Yayınlama: 23.03.2024
A+
A-

Muğla’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bakanlık bünyesinde spor alanında yapılan tesisleşmenin önemine dikkat çekti.

Bakan Bak, “Türkiye’de 700 olimpik havuz yaptık. 100’ünün inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik.” dedi. Bakan Bak, Fethiye ve Bodrum’a yeni stadyum yapılacağı müjdesini de verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Muğla’daki programında ilk olarak Dalaman ilçesini ziyaret etti. Bakan Bak daha sonrasında Fethiye’de gençlerle, Köyceğiz’de ise halkla buluştu.

Dalaman ziyaretinde yaptığı konuşmada Muğla’yı sporun şehri yapacaklarını ifade eden Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:

“Çok büyük, çok güzel yatırımlar yaptık, yenilerini de bu süreç içerisinde açıklayacağız, devam edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her zaman yanınızdayız. Güzel eserleri kazandırmaya devam edeceğiz. Dalaman’da Gençlik Merkezimiz bitti. Ön cephesiyle ilgili bir işlemi kaldı. İnşallah onu da en kısa zamanda hizmete alacağız.”

Bölgede halı sahaların, tesislerin, tenis kortlarının ve toprak kortların yapıldığını aktaran Bakan Bak, çok güzel eserlerin yapıldığını, Dalaman’ın sporda da çok öne geçeceğini belirtti.

“Türkiye’de 700 olimpik havuz yaptık, yaklaşık 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik”

Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bağımlılık ve kötü alışkanlıkla mücadelede çocukların spora yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“O yüzden herkese söylüyoruz. Çocuklarınızı tesislerimize getirin, tenis oynasınlar, spor yapsınlar, basketbol oynasınlar, futbol oynasınlar. Dalaman’ın sahasının yeniden düzenlenmesi, zemininin değiştirilmesiyle ilgili ve oradaki tribünlerle ilgili talepleri var. Onları da aldık. Yerine getireceğiz. Türkiye’de 700 olimpik havuz yaptık. 100’ünün inşaatı devam ediyor. Burada yaklaşık 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik ve devam edecek. Buraya gençlerle ilgili müjdeleri vermeye geldik. Durmak yok yola devam.”

Dalaman ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ve tenis kortlarında incelemelerde bulunan Bakan Bak, daha sonrasında voleybol oynayan gençleri izledi, fotoğraf çektirip sohbet etti. Futbol oynayan çocuklarla da görüşen Bak, bir sporcuyla da penaltı atışı yaptı.

Bakan Bak, Fethiye’de gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Sporla Güçlü Şehirler” projesi kapsamında Muğla’nın Fethiye ilçesinde gençlerle bir araya geldi. 

Fethiye Gençlik Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan Bakan Bak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde spor devrimi yaşadığını söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanında stadyumlar, olimpik tesisler, kapalı spor salonları, yüzme havuzu, atletizm tesisleri başta olmak üzere binlerce eserin yapıldığını anlatan Bakan Bak, “Genç nüfusumuzla tesislerimizde, geleceğin Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için çalışıyoruz. Bizim en önemli görevlerimizden biri bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele. O yüzden herkesten çocuklarını spor tesislerine getirmelerini istiyoruz. Herkesi salonlara bekliyoruz, sporu tabana yaymak için yoğun şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Bak, Milli Eğitim Bakanlığıyla yetenek taraması yaptıklarını, taramalarda yaklaşık 3,5 milyon ilkokul üçüncü sınıf öğrencisinin yetenek taramasından geçtiğini bildirdi.

Fethiye’ye 10 bin kişilik stadyum müjdesi

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak,  Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla Fethiye’ye modern bir stat yapacaklarını kaydetti.

Bodrum’a da yine yeni bir stat yapacaklarını belirten Bakan Bak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu stadyumlar 10 bin kişilik tesisler. Muğla’ya da yapacağız. Yine Fethiye’de kapalı yüzme havuzu talebi var. Onu da yapacağız. 10 halı saha talebi var. Fethiye’de bunu da yaparız. Gençlere her şey feda olsun.”

Ortaca ilçesine geçen Bakan Bak, Karaburun Mahallesi’nde yapımı tamamlanan tenis kortlarını gezdi. Burada çocuklarla sohbet eden Bak, tenis oynayan çocuklarını müsabakasını izledi.

Bakan Bak, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yüzme havuzunda sporcuların yüzme yarışını takip etti. Ardından Ortaca Gençlik Merkezi’ne geçerek incelemelerde bulunan Bakan Bak, kendisini karşılayan sporcularla sohbet etti.

“Türkiye bir spor devrimi yaşamaktadır”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sporcu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Köyceğiz Toparlar Mahallesi’ndeki “Halk Buluşması” etkinliğinde konuşan Bakan Bak, Muğla’da çok önemli eserler yaptıklarını söyledi.

Köyceğiz’de bin kişilik kapalı spor salonu yaptıklarını ve Gençlik Merkezi’ni de bitirdiklerini anlatan Bakan Bak, “25 mahallenin 21 tanesine halı saha yaptık. Üç tane de voleybol ve basketbol sahası yaptık. Bunların hepsi Köyceğiz’in gençleri için. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu tesisleri çocuklarımız için yapıyoruz. Anne ve babalara sesleniyoruz. Çocuklarınızı alın bu tesislere getirin, spor yapsınlar, basketbol oynasınlar, voleybol oynasınlar, futbol oynasınlar, çeşitli aktivitelere katılsınlar.” dedi.

Gençlerin her zaman sporla iç içe olmasını dileyen Bakan Bak, şöyle konuştu:

“Gençlerimiz, gençlik merkezlerimize gelsinler. Tiyatro, sanat, kültür etkinliklerine katılsınlar. Her zaman sporun içerisinde olsunlar. Sporu tabana yaymak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sporun içerisinden gelmesi, gençlere destek vermesi ile Türkiye bir spor devrimi yaşamaktadır. Spor tesislerin yapımı hızla devam etmektedir. Dünyada en fazla spor tesisi yapan ülke şu anda Türkiye’dir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak binlerce tesis yaptık. Muğla, sporun başkenti olacak noktada tesislerimiz var. Özellikle Köyceğiz’de su sporlarında, kanoda önemli bir güç var. İnşallah projesini tamamladığımız o tesisi yapacağız ve daha modern bir şekilde Türk sporuna hizmet edecek.”

Dört mahalleye daha halı saha yapılacağını belirten Bakan Bak, “Başkan, Köyceğiz Belediyespor Hentbol Takımı’nın Süper Lig’de olduğunu söyledi. Avrupa’yı hedefliyor. Avrupa yolunda başarılar diliyoruz. Onlar için de antrenman salonu istedi. Diğer branşlar için de antrenman tesisleri istedi. Köyceğiz’e yakışır, güzel bir kompleks kazandırırız. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, daha sonrasında alanda bulunan kano ve kürek sporcularıyla sohbet edip fotoğraf da çektirdi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.