Batman’ın üretici gücünü yere göğe sığdıramadı

Batman’ın üretici gücünü yere göğe sığdıramadı
Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-

Ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek Batman a yaptığı ziyaret ve değerlendirmelerde şehrin çalışma temposu ve gücünü övgüyle ele aldı

Memleketi Batman’da açılışlara katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Batman’da muazzam bir girişimcilik ruhu var. Gaziantep’ten sonra en güçlü girişimciliğin olduğu ilimiz. Nüfus hızlı artıyor. Yakında büyükşehir olursanız şaşırmamak lazım. Çünkü gerçekten muazzam bir gelişim var.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte memleketi Batman’da Necat Nasıoğlu Külliyesi içerisinde yapımı tamamlanan Leyla Nasıroğlu Kütüphanesi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu ve Azze Nasıroğlu Kur’an Kursu ve Taziye evinin açılışını gerçekleştirdi. Burada hemşerilerine seslenen Bakan Şimşek, Batman’ın büyükşehir olma ihtimali olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, “Eğer bir şehirde altyapı varsa teşvikler varsa bir de girişimcilik ruhu varsa o zaman o şehir mutlaka ülke refahına çok önemli katkısı oluyor. Batman 500 yatırımcı yer bekliyor. 500 yatırımcı demek istihdam demek. Şu anda üzerinde çalıştığımız sanayileri devreye alırsak, sıra bekleyen 500 yatırımcıyı düşünürsek Batman çok önemli bir sanayi üssü, Türkiye’nin önemli bir sanayi üssü olacak. Bu sanayi üssünü limanlara nasıl bağlayabiliriz, başka ülkelere ürün sevkiyatını nasıl yapabiliriz onları düşünüyoruz” açıklamasında bulundu

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.