Anadolu nefesli beşlisinden konser

Anadolu nefesli beşlisinden konser
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Nisan ayının son konseri ‘Anadolu Nefesli Beşlisi’ Avrupa’nın kendine özgü melodilerini ve Anadolu kültürünü bir araya topladığı repertuvarıyla Antalya DOB’da

Türkiye ve Dünya’da çok defa konser veren grup 30 Nisan Salı akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde.

5 farklı üflemeli enstrüman sanatçısının bir araya gelerek kurduğu Anadolu Nefesli Beşlisi, dinleyenleri hayran bırakacağı repertuvarı ile 30 Nisan 2024 Salı akşamı saat 20.00’da Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde sanatseverleri bekliyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Obua Sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi Klarnet Sanatçısı Kıvanç Fındıklı ve Korno Sanatçısı Hüseyin Uçar, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Cem Önertürk ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Ozan Evruk tarafından 2014 yılında kurulan Anadolu Nefesli Beşlisi, üflemeli sazlar için özel olarak bestelenen eserlerden oluşan konser programlarıyla yurtiçi ve yurtdışında sanat severleri müziğe doyurmakta.

Anadolu Nefesli Beşlisi 30 Nisan 2024 Salı akşamı gerçekleştirecekleri ‘Del Mundo’ konseriyle Avrupa’nın dünyaca ünlü melodilerinin yanı sıra, Balkan ve Anadolu ezgileriyle farklı kültürleri üflemeli sazlar ile buluşturuyor. Konserde; Jacques Ibert’in ‘Trios Piece 8’, Ivan Iwanow’un ‘Bulgar Skeçleri’, Ferenc Farkas’ın ‘Antik Macar Dansları 6’, Luciano Berio’nun ‘Opus Nummer Zoo 10’, György Ligeti’nin ‘Six Bagattel 8’ eserleri ile aranjelerini Kıvanç Fındıklı’nın yapmış olduğu anonim ‘Karmaşık Potpori’, Astor Piazzolla’nın ‘Adios Nonino’, Béla Kovács’ın ‘After You, Mr. Gershwin’ ve G. Puccini, A.Vivaldi, G. Bizet, J. Offenbach, E.Grieg, A. Mozart, J. Brahms, L. Beethoven, J. Bach, M. Mussorgsky, N. Paganini’nin eserlerinden oluşan ‘Karmaşık Beşli 8’ eserleri seslendirilecek.

Nisan ayının son temsili ‘Anadolu Nefesli Beşlisi’nin unutulmaz konserinin 30 Nisan 2024 Salı akşamı saat 20.00’daki biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden; hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden; her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.