Zeytin ve Zeytinyağı” festivali başlıyor

Antalya’nın Manavgat İlçesinde 1-3 Kasım tarihleri arasında Manavgat Belediyesi tarafından, ilk kez düzenlenecek olan “Zeytin ve Zeytinyağı” festivali yarın başlıyor.
10.00 KORTEJ-Cumhuriyet Meydanı kalkış-Manavgat AKM Önü geliş
10:30 AÇILIŞ
Festival Açılış Töreni ve Kokteyl / Manavgat AKM
AÇILIŞ KONUŞMALARI
• Rasim METİN / Manavgat Ziraat Odası Başkanı
• Nazif ALP / Antalya Ziraat Odası Başkanı
• Ali ÇANDIR / Antalya Ticaret Borsası Başkanı
• Dr. Niyazi Nefi KARA / Manavgat Belediye Başkanı
• Muhittin BÖCEK / Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı
11:00 – 16:00 ÇALIŞTAY – ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI
Moderatör: Mine ATAMAN / Manavgat AKM Salonu
11.45 – 12.45 BİRİNCİ OTURUM-ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA KALİTE
• Prof. Dr. Murat ÇANAKÇI / Akdeniz Üniversitesi – Tarımsal Mekanizasyon
• Dr. Hüseyin ÖZTÜRK / Manavgat Meslek Yüksekokulu – Zeytin ve Zeytinyağının Beslenmedeki Önemi ve Geçmişten Günümüze Farklılıkları
• Dr. Ayça AKÇA UÇKUN / Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü – İklim Değişikliğine Uyum Kapsamında Zeytin Yetiştiriciliğinde Çözümler
• Dr. Gökhan ERDOĞAN / Manavgat Meslek Yüksekokulu – Zeytin Zararlıları ile Mücadele
• Mustafa KALAYCI / Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü -Çelik ile Zeytin Fidanı Üretimi
13.30 – 14.30 İKİNCİ OTURUM ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA COĞRAFİ İŞARET MARKALAŞMA VE PAZARLAMA
• Doç. Dr. Mehmet ZANBAK / Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü – Coğrafi İşaretlerde Yönetişim
• Prof. Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA / Ankara Üniversitesi (Zeytindostu Derneği Bilim Kurulu Başkanı) – Bahçeden Şişeye Kusursuz Zeytinyağı Üretimi
• Zafer TAN / Büyükakça Zeytinyağı İşletmesi – Zeytinyağı Üreticilerinin Sorunları
14.30 – 16.00 ÜÇÜNCÜ OTURUM ZEYTİNYAĞININ GASTRONOMİDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
• Mine ATAMAN / Tarım Yazarı – Anadolu’nun Ekmekleri
• Prof. Dr. Fügen DURLU ÖZKAYA / Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi / Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
• Doç.Dr. Esra ŞAHİN / Manavgat Turizm Fakültesi – Zeytinyağının Hikayesi
• Cihat TUNÇ – Zeytinyağının Yemek Kalitesindeki Önemi
12:00 – 14:00 SÖYLEŞİ- MANAVGAT ZEYTİN TADIMI VE SOHBET
Moderatör: Ezgi GÖZEGER / Manavgat Saraçlı Mahallesi
KATILIMCILAR
• Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri
• Manavgatlı Ev Hanımları
• Üretici Kooperatifleri Temsilcileri
• Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi KARA
• BASIN MENSUPLARI İLE BİRLİKTE ÖĞLE YEMEĞİ
11:00 – 14:00 FORUM – MANAVGAT’TA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ
Moderatör: Meliha OKUR / Manavgat AKM Salonu
AÇILIŞ KONUŞMASI
• Dr. Niyazi Nefi KARA / Manavgat Belediye Başkanı – Manavgat Bölgesinde Yetişen Zeytin Türleri, Üretim ve İşleme Kapasitesi, Bölgenin Zeytincilikle İlgili Hedefleri
KATILIMCILAR
• Seda ÖZEL / Yüksek Ziraat Mühendisi / Antalya Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı – Zeytin Tarımında Hastalık ve Zararlılar, Üretimde Sürdürülebilirlik, Zeytin Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler
• Rasim METİN / Manavgat Ziraat Odası Başkanı – Zeytin Tarımında ve Zeytinyağı Üretimi Sorunları ve Çözüm Önerileri
• Yasemin ARSLAN / Pazarlama İletişimi Uzmanı – Bölge Zeytinleri ve Zeytinyağı Markalaşma Yöntemi ve Pazarlama Stratejileri
• Ali Ekber YILDIRIM / Tarım Yazarı – Zeytincilikte Üretici Sorunları, İşgücü Sorunları ve Çözüm Önerileri; Zeytincilikte Tağşiş, Pazar ve İhracat Sorunları ve Çözüm Önerileri
FESTİVAL ÇARŞISI, 1-3 Kasım tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde sürekli açık olacak.