Son 5 yılda bayram tatillerinde 483 canımızı yitirdik

Son 5 yılda bayram tatillerinde 483 canımızı yitirdik
Yayınlama: 29.03.2025
A+
A-

Bakan Ali Yerlikaya: Bayram Tatili İçin Yola Çıkacak Sürücüler; Yollar Bizleri Sevdiklerimize Kavuşturmak İçin Vardır, Ayırmak İçin Değil

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Bazen hatıralar yetmez… Son 5 yılda sadece Ramazan Bayramı tatillerinde 483 canımızı yitirdik. 26 bin 331 vatandaşımız yaralandığını açıkladı.

Bayram tatili için yola çıkacak kıymetli sürücü kardeşlerim… Yollar bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Bazen trafikte göstereceğimiz bir saniyelik sabır, bir ömür mutluluk getirir. Ve bayram sabahları sevdiklerimizin boynu bükük kalmaz.! ” ifadelerinde bulunan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca şu ifadelere yer verdi;

  •  Ölümlü trafik kazalarında ‘’aşırı hız” dan sonra en önemli etkenlerin başında, ‘’şerit izleme, değiştirme’’, ‘’geçiş önceliği’’, ‘’arkadan çarpma’’, ‘‘dönüş kuralları’’ ve‘’kırmızı ışık ihlali’’ geliyor. 
  •  Lütfen, trafik kurallarına harfiyen uyalım.
  • Asla aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemerimizi mutlaka takalım. Yorgun ve uykusuzken; direksiyon başına geçmeyelim. Trafikte gözümüz cep telefonunda değil, yolda olsun.” ifadelerini kullandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.