Prof.Naci Görür, “Kumburgaz Fayı kilitli bir fay. Yüklenme başladı”

Prof.Naci Görür, “Kumburgaz Fayı kilitli bir fay. Yüklenme başladı”
Yayınlama: 23.04.2025
A+
A-

Naci Görür’den İstanbul’daki depremlerle ilgili uyarı

İstanbul’da 3.9 ve 6.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntılarla ilgili Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin Kumburgaz Fayı’nda meydana geldiğini ve bu fayın kilitli olduğunu enerji biriktirdiğini belirtti. “Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım” diyen Görür, Kumburgaz Fayı’nın yüklenmekte olduğuna dikkat çekti.

İlk deprem İstanbul Silivri açıklarında saat 12.13 sıralarında meydana gelen depremin büyüklüğü ise 4.0 olarak ölçülürken derinliği 16.3 kilometre olduğu öğrenildi.

Görür, peşe peşe depremleri değerlendirdi. AFAD verilerine göre, Marmara Denizi’nde 3.9 ve 6.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, Dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor. ” değerlendirmesinde bulundu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.