Öğretmenler Yer Değişikliği Başvurularını 14 Ocak’ta yapacak

Öğretmenler Yer Değişikliği Başvurularını 14 Ocak’ta yapacak
Yayınlama: 12.01.2026
A+
A-

Öğretmenler, il içi ve iller arası yer değişikliği için başvurularını 14 Ocak 2026’da yapacak.


Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için il içi ve iller arası yer değiştirme başvurularının 14 Ocak 2026’da başlayacağını duyurdu. Öğretmenler, sağlık, aile birliği ve diğer mazeretlerle başvuru yapabilecekler. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2026 yılı yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyurular yayımlandı. Yer değişliği işlemleri, önceki yıllardan farklı olarak “il içinde ilçe grupları arasında” ve “iller arası” olarak iki ayrı takvim sürecinde gerçekleşecek.

Ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 20-22 Ocak 2026’da tercih başvurusunda bulunabilecek. Atamalar 23 Ocak 2026’da gerçekleştirilecek. Ataması gerçekleştirilenlerin ayrılma işlemleri 23 Ocak 2026 itibarıyla yapılabilecek.İl içi ilçe grupları arasında yer değiştirme işlemleri duyurusu kapsamında eş emekliliğine bağlı olarak yer değişikliği başvuruları kabul edilmeyecek.

İller arasında yer değiştirme için öğretmenler birinci aşamada 14-19 Ocak 2026’da belgeleri ile mazeretlerini bildirecek. Ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 27-29 Ocak 2026’da tercih başvurusunda bulunabilecek. Atamalar 30 Ocak 2026’da gerçekleştirilecek. Ataması gerçekleştirilenlerin ayrılma işlemleri 30 Ocak 2026 itibarıyla yapılabilecek.Aile birliği mazereti kapsamında yer değişikliği yapacaklar için talep edilen yerde 360 gün sigortalılık süresi istenilecek. İkinci aşamada alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı ile muhtemel boşalacak eğitim kurumları tercih edilebilecek.Yer değiştirmeler, tercih edilen eğitim kurumları dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.