İzocam, bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor
Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, yaşam alanlarımızda verimli iklimlendirme ve havalandırma sağlamak için bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor.
Türkiye’nin ilk yalıtım üreticisi olan öncü marka İzocam, yaşam alanlarımızda verimli iklimlendirme ve havalandırma sağlamak için bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor. İzocam’ın dış cephelerden teraslara, boru hatlarından çatılarına kadar tüm alanlar için geliştirdiği yenilikçi yalıtım çözümleri; binalarda her mevsim dengeli bir ısıl konfor sunmanın yanı sıra enerji tasarrufu da sağlıyor.
İzocam, verimli iklimlendirme için bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor
Yalıtımın, ısı kazançları ve ısı kayıplarıyla beraber tesisatı da içine alacak şekilde binanın tümünü ilgilendiren sistemler bütünü olduğunu belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Yalıtım temelde başlayan ve çatıya kadar devam eden bir işlemdir. Yalıtım ile yazın soğutma ve kışın ısınma amaçlı enerji tüketimini azaltmak mümkündür. Sadece yönetmeliklere uygun yapılan yalıtım ile bir bina, yalıtımsız bir binaya göre yüzde 60’ın üzerinde enerji tasarrufu sağlamaktadır. Enerjide aşırı dışa bağlılığı azaltmanın yolu da yalıtımdan geçmektedir. Doğru yalıtım uygulamaları sayesinde enerji giderleri azalırken, buna bağlı olarak karbon salımları da önemli ölçüde düşmektedir” diye konuştu.
İzocam’ın iklimlendirme için yenilikçi çözümleri
İzocam, inovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği değer sayesinde 59 yıldır yalıtım sektörünün öncüsü konumunda yer alıyor. Yüksek ısı yalıtımı özellikleriyle öne çıkan İzocam ürünleri, dış cephelerden teraslara, boru hatlarından çatılarına kadar tüm alanlarda bütünsel yalıtıma imkan tanıyor. İzocamflex Levha, İzocam Manto Taşyünü, İzocam Teras Çatı Levhası ve İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli firmanın yaz-kış dengeli ve etkili ısıl konfor sunan yenilikçi yalıtım çözümleri arasında yer alıyor.
İzocamflex Levha: İklimlendirme sistemlerinde özellikle soğuk hatların verimli çalışması amacıyla üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına sahip levha şeklinde yalıtım malzemesidir. İklimlendirme ve havalandırma sistemlerinde kanal ve büyük çaplı boru hatlarının dış yüzeylerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü amacıyla uygulanır. İzocam’ın yüksek ısı yalıtımı, yüksek yoğuşma kontrolü özellikleriyle öne çıkan esnek yapıdaki İzocamflex Levha ürünü, CFC içermez ve çevre dostudur.
İzocam Manto Taşyünü: TS EN 13500’e uygun, özel olarak üretilen Manto Taşyünü Levhalar, sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerinde ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılır. Dış duvarların dıştan yalıtım uygulamalarında yüksekliği 28,5 metreden yüksek binalarda yanmazlık özelliği nedeniyle de Manto Taşyünü tercih edilmektedir. Standartlara uygun bir şekilde stoklanan ve uygulanan ürünlerin ömürleri ise genel olarak bina ömrü kadardır.
İzocam Teras Çatı Levhası: Her çeşit ve eğimdeki metal ve ahşap çatılarda, yürünen veya yürünmeyen geleneksel teras çatılarda ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılan İzocam Taşyünü Teras Çatı Levhaları, su yalıtımının altında kullanılır. Yürünmeyen teras çatılarda olduğu kadar yürünen teras çatı uygulamaları için de uygundur.
İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli: Özel bağlantı aparatları ile solar panellerin sandviç panellere pratik bir şekilde uygulanmasına olanak tanımaktadır. Üst düzey bir inovasyon ürünü olan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, vidalanarak yapılan konvansiyonel uygulamalara kıyasla da su yalıtım zafiyetini ve korozyon riskini ortadan kaldırarak çatılarda maksimum koruma sağlar. İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, her iki yüzeyi çelik sac kaplı, çekirdek yalıtım malzemesi olarak PUR/PIR kullanılan, solar panel uyumlu çatı panelleridir. 5 hadveli tasarımı sayesinde geniş açıklıklı çatı sistemlerinde yüksek yük taşıma kapasitesi sunan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, çatılarda ilave vida deliği açmadan, özel bağlantı aparatları ile solar panellerin sandviç panellere pratik bir şekilde uygulanmasına olanak sağlar. İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, endüstriyel yapılar, depolar, askeri yapılar, zirai yapılar, sosyal tesisler, silolar, alışveriş merkezleri, idari binalar gibi sandviç panellerin kullanıldığı bütün çatılarda, ekonomik ve sürdürülebilir çözümler aranan tüm yapılarda uygulanabilmektedir.