Cumhuriyet Tarihimizin En Büyük Uyuşturucu Operasyonu

Cumhuriyet Tarihimizin En Büyük Uyuşturucu Operasyonu
Yayınlama: 18.04.2025
A+
A-

Bakan Ali Yerlikaya, Narkokapan-Ankara Operasyonu ve bir süredir devam eden operasyonlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasında, Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya operasyonlara ilişkin bilgiler paylaştı.


Cumhuriyet Tarihimizin En Büyük Uyuşturucu Operasyonu

Narkokapan-Ankara Operasyonu ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, “Hazırlıkları tam 6 ay süren bu operasyondaki hedefimiz torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarıydı. Bu operasyona 4 bin 768 polisimiz, 1.461 ekibimiz, 40 özel eğitimli dedektör köpeğimizle 4 İHA ve hava destek unsurlarımız katıldılar.” diye konuştu.

Operasyonun aynı anda 626 farklı adrese baskınlar düzenlenecek kadar büyük bir operasyon olduğuna işaret eden İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, hala devam eden operasyonda şu ana dek 574 şahsı gözaltına aldıklarını ifade etti. 


“Biz Bu Mücadeleyi Tüm İnsanlık Adına Verilen Bir Savaş Olarak Görüyoruz”

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uyuşturucunun arzıyla mücadelenin birçok farklı cephesi var. İşte önceki gün 5 ülkede eşzamanlı yürüttüğümüz ve uluslararası organize suç örgütlerine ağır bir darbe vurduğumuz Orkinos-Bulut operasyonumuzun detaylarını sizlerle paylaşmıştım. Bugün de Ankara’daki sokak satıcılarına yönelik Narkokapan-Ankara Operasyonunu gerçekleştirdik. Baronundan elinde torbayla zehir saçan sokak satıcısına dek, bu kirli zincirin her halkasını dağıtıyoruz. Çünkü biz bu mücadeleyi ülkemizin geleceği adına, tüm insanlık adına verilen bir savaş olarak görüyoruz.”


65 Bin 918 Zehir Taciri Tutuklandı

Zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 65 bin 918 şahsın tutuklandığını kaydeden İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, “Bu operasyonlarda 200 tondan fazla uyuşturucu madde, 180 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 24’ü uluslararası, 32’si ulusal olmak üzere 267 uyuşturucu organize suç örgütü çökertildi. Bu narkotik suçlardan 64’ü Kırmızı Bülten, 32’si Kırmızı Difüzyon olmak üzere aranan 96 uluslararası organize suç örgütü üyesi ülkemizde yakalandı. Ayrıca, hakkında narkotik suçlardan Kırmızı Bülten çıkarttığımız 65 şahsın yakalanıp ülkemize iadesi de sağlandı. Ve narkotik suçlardan, yine kabine dönemimizde 208 Kırmızı Bülten çıkartıldı.” ifadelerini kullandı.

Sokaklar tertemiz hale getirene kadar, gençleri uyuşturucudan tamamen koruyana kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirten İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, tüm bu mücadelenin içerisinde yalan ve iftiralara karşı da mücadele ettiklerini vurguladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.