“Beyin Ölümü Tanısı ve Donör Bakımı” Eğitimi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde, Antalya Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Beyin Ölümü Tanısı ve Donör Bakımı Uzman Hekim Eğitimleri – I” programı, hastanenin Cumhuriyet Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Aras, konuşmasında organ bağışı sürecinin taşıdığı hayati öneme vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bugün burada, sadece bir bilimsel toplantıya değil, aynı zamanda hayatın devamı için verilen ortak bir mücadeleye tanıklık ediyoruz. Beyin ölümü tanısı, yalnızca tıbbi değil; etik, hukuki ve duygusal boyutları da olan çok katmanlı bir karardır. Bu nedenle bu eğitim programının, yaşamın sürekliliğine yapılan bir yatırım niteliği taşıdığına inanıyorum.”

Eğitim programı boyunca organ nakli sürecinde büyük önem taşıyan konu başlıkları, alanında uzman isimler tarafından detaylı şekilde ele alındı.
Program kapsamında:
· Dr. Gözde Özge Ertunç “Bölge Koordinasyon Merkezi İşleyişi”
· Uzm. Dr. Tuğba Özel Tura “Beyin Ölümü Tanısı ve Radyolojik İncelemeler”
· Prof. Dr. Melike Cengiz “Donör Bakımı”
· Prof. Dr. Derya Seyman “Enfeksiyon Yönetimi”
· Öğr. Gör. Nilgün Bilal “Yoğun Bakımdaki Hasta Yakınları ile İletişim” başlıklı sunumlarla bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Organ nakli konusunda farkındalığın artırılması, tanı süreçlerinin standardize edilmesi ve hekimler arası ortak bir dil geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bu değerli organizasyon, katılımcılardan büyük ilgi gördü.