Antalya Seracılıkta Nerede?

 Antalya Seracılıkta Nerede?

Antalya doğal güzelliği ve kültürel güzelliğinin yanında birçok alanda da oldukça gelişmiştir. Türkiye’de yaş meyve ve sebze üretiminde önemli bir noktada bulunan Antalya, örtü altı yetiştiriciliğinde de ülkede %40’lık paydaya sahip.

Ortalama olarak %40’lık bir paydaya sahip olan şehir, Türkiye’nin örtü altı yetiştiriciliğinde ilk sırasında yer alıyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerinde Antalya’da 3 milyon 667 bin dekar tarım arazisinin bulunduğunu belirtti. Bu tarım arazisinin 239 bin dekarında örtü altı tarım yapılmaktadır. 

 

Antalya’da örtü altı tarım yani seranın yapıldığı bölgeler şu şekildedir; Kepez, Kumluca, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa gibi ilçeler yer almaktadır. 2005 yılından bu yana şehirde muazzam bir örtü altı üretimi artışı gözlemlenmiştir.  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü yaptığı açıklamada; domates ve salatalık başta olmak üzere kentteki sebzenin %80’nin seralarda üretildiğini, Gazipaşa’da da örtü altında muz üretiminin yapıldığının altını çizdi. Antalya’da sera üretimi gerçekleştiren 75 bin işletme bulunduğunun da altına çizildi.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın