Aile Varsa Millet Vardır, Millet Varsa Devlet Vardır

Aile Varsa Millet Vardır, Millet Varsa Devlet Vardır
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun 1. Toplantısına katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bilim insanlarının ve sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıda İçişleri Bakan Ali Yerlikaya konuşma yaptı.


Aile Varsa Millet Vardır, Millet Varsa Devlet Vardır

Şiddetin her türlüsünü kabul etmedikleri gibi kadına yönelik şiddeti de asla kabul etmediklerini söyleyerek sözlerine başlayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Bu sorunun çözümüne yönelik her türlü çalışmayı, girişimi en güçlü şekilde destekliyoruz. Bizim kültürümüzde, örf ve adetlerimizde, devlet anlayışımızda, toplumun en temel yapı taşı ‘ailedir.’ Aileyi kuran da ayakta tutan da kadındır. Sağlıklı bir aile kurumu olmadan gerçek manada bir milletin varlığından söz edemeyiz. Dolayısıyla aile varsa millet vardır, millet varsa devlet vardır.” dedi.

Kadına yönelik şiddeti sahip olduğumuz değerlere bir saldırı olarak gördüğünün altını çizen İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, “Bu anlayışla; kadınlara yönelik her türlü şiddeti, olumsuz tavrı ve davranışı; sadece o kadının şahsına değil, milletimize, devletimize ve binlerce yıldır sahip olduğumuz değerlerimize de yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddetin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İçişleri Bakan Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 2011 yılında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurularak, kadına şiddetin önüne geçmek için, aileye ve kadınlara yönelik politikaları en üst seviyede etkin kılmak hedeflenmiştir. Yine bu kapsamda; 2012 yılında çıkarılan 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ yeni bir çığır açtı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli politikaların belirlendiği 3.Ulusal Eylem Planı, 2016-2020 yılları arasında hayata geçirilmişti. 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda, ilgili tüm tarafların katkı ve katılımlarıyla yürürlüğe konuldu. 5 ana hedef üzerine inşa edilen bu eylem planı 66 alt hedef ve 218 faaliyet başlığından oluşuyor.”


Kadınların Gayreti Bir Hak Mücadelesi

Kadınların siyasi ve sosyal hayat içerisinde gösterdikleri gayreti bir hak mücadelesi olarak gördüğünü belirten Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Evde, fabrikada, tarlada, ofiste, alın teriyle, emeğiyle çalışan; maruz kaldıkları ayrımcılıkları elinin tersiyle iten, bu anlayışların üstesinden gelen tüm kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Kadın ve erkek; birer birey olarak gönül dünyamızda da fikir dünyamızda da yasalarımızda da hür ve eşittir; böyle olmaya da devam edecektir. Üstünlük üretkenliktedir, gayrettedir, verilen emektedir, erdemdedir. Peygamber Efendimiz, kadınlarla ilgili çağları aşan mesajını Veda Hutbesi’nde şu sözlerle vermişti: ‘Ey insanlar, kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim.”


“Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında Kadınları Baş Aktör Olarak Görüyoruz”

Millî Mücadele’nin en ateşten günlerinde büyük destanın, Türk kadınlarının, Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Gördesli Makbulelerin insanüstü gayret ve çabalarıyla yazıldığına vurgu yapan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “O isimlerin her biri milletimizin vicdanında ve tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. Çünkü kadını dışlayan bir anlayış, sahip olunan insan zenginliğinin yarısından vazgeçmektir. Bugün geldiğimiz noktada ise, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; Türkiye Yüzyılı olarak isimlendirdiğimiz bu yeni dönemde, hedeflerimize ulaşmakta yine kadınları baş aktör olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Türkiye Yüzyılı, kadınların yüzyılı olacaktır’’ sözlerine atıfta bulunan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, kadını erkeği, genci yaşlısıyla aziz milletimizle birlik ve beraberlik içinde hayata geçiriyor, kadına şiddetin adının dahi anılmadığı bir Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz. Bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlerken, İçişleri Bakanlığı olarak bizler de kadına yönelik şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.