Adana’da Cinayet Sonrası “Örgüt Bağlantısı” İddiaları Gündemde
Adana – 16 Nisan 2024 tarihinde Adana’da meydana gelen silahlı saldırı olayıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Edinilen bilgilere göre, olay günü Mehmet Şirin Aksoy’a ait olduğu öne sürülen “Şirin Park River” adlı mekandan çıkan Ömer Elçi ve Yusuf Deniz Sun isimli şahıslar, kısa süre sonra gerçekleştirdikleri silahlı saldırının ardından bir kişiyi öldürdü.
Saldırı Sonrası Şüphelilerin Hareketleri
İddiaya göre, saldırının ardından şüpheliler yeniden aynı mekana dönerek, oradan Ahmet Çiçek ile birlikte Aksoy ailesine ait Dörtyol Kebap isimli işletmeye gitti. Burada, Dörtyol Kebap çalışanı Mustafa Ertan ve diğer bazı kişilerle buluştukları öne sürüldü.
Söz konusu kişilerin daha sonra İGS İş Hanı’nın 3. katındaki bir ofise geçtikleri, yemek ihtiyaçlarını da Dörtyol Kebap’tan karşıladıkları iddia edildi. Aynı gün akşam saatlerinde Ömer Bayhan isimli bir kişinin, şüphelileri evine götürdüğü ve birkaç gün burada barındırdığı ileri sürüldü.
Şüphelilerin Yurt Dışına Kaçışı
Üç gün sonra Ömer Bayhan’ın, şüphelileri Ceyhan güzergâhında bıraktığı, burada Ömer Aksoy ve Şehmus Yılmaz adlı kişilerin 01 ASG 610 plakalı araçla beklediği, zanlıların bu araçla Habur Sınır Kapısı yönüne götürüldüğü iddia edildi. Firari durumda bulunan Ali Aksoy ve Kemal Aksoy adlı kişilerin Kuzey Irak bölgesinde bulundukları ve burada sağlanan bağlantılar aracılığıyla Ömer Elçi ile Yusuf Deniz Sun’un yasa dışı yollarla Irak’a geçirildiği öne sürüldü.
Adana Adliyesi ve Emniyet Müdürlüğü’ne Yöneltilen Sorular
Olayla ilgili olarak Adana Adliyesi ve Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bazı sorular yöneltildi:
- Örgüt liderinin ismini taşıyan bir mekandan çıkan iki şüphelinin eylem sonrası aynı gruba ait işletmelere gitmesi, örgütsel bir bağ olarak değerlendirilmeli midir?
- Bu mekanlarda çalışan kişilerin şüphelilerin eylem öncesi ve sonrası barınma ile lojistik ihtiyaçlarını karşılaması tesadüf olabilir mi?
- Örgüt yöneticisi ve avukatının, zanlıları Adana’dan Şırnak’a kadar götürdüğü iddiası, olayın bireysel olmaktan çıkıp örgütsel bir boyut kazandığını mı göstermektedir?
- Diğer örgütlerle ilgili benzer olaylarda hassas davranan Adana Emniyetinin, bu dosyada sessiz kalmasının nedeni nedir?
Resmi Açıklama ve Devam Eden Soruşturma
Olayla ilgili soruşturmanın ne aşamada olduğu ve iddialara dair resmi bir açıklama yapılıp yapılmadığına dair bilgiler henüz kamuoyuna yansımadı. Şüphelilerin yurt dışına kaçışı ve dosya hakkında yapılan iddialar, soruşturmanın ne kadar derinleştiğini ve hangi aşamalara geldiğini merak ettiriyor.
Savcı ve Polisle İlgili Yeni İddialar
İddialara göre, Türk Yargısı suç örgütlerine karşı başarılı bir şekilde mücadele ederken, Adana Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Muhammed Mustafa Kocabozdoğan’ın da bu dosyada bazı şüpheli ilişkileri olduğu ileri sürüldü.
Öne sürülen iddialarda, Mehmet Şirin Aksoy adlı suç örgütü liderinin dosyadaki tüm bilgilere erişiminin olduğu ve gizlilik kararına rağmen dosyaların sızdırıldığı belirtiliyor. Savcı Kocabozdoğan’ın, Aksoy’un dosyasındaki bilgilere nasıl hâkim olduğu ve bu bilgileri nasıl kullandığına dair soru işaretleri bulunuyor.
Önemli Noktalar:
- Olayla ilgili gelişmelerin daha fazla takip edilmesi gerekiyor.
- Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adliyesi’nin sessizliği, soruşturmanın daha derinlemesine araştırılması gerektiğini gösteriyor.